Gyártók Kormányhibás Fordokat hívnak vissza

Kormányhibás Fordokat hívnak vissza

Biró Csongor | 2015.05.28 09:10

Kormányhibás Fordokat hívnak vissza

Újabb nagy visszahívást jelentett be a Ford Észak-Amerikában: 423 ezer Ford, Lincoln és Mercury modellben megszűnhet a kormányzás szervorásegítése.

Hirdetés

A hiba miatt eddig négy kisebb balesetet jelentettek a hatóságok, senki sem sérült meg. A visszahívásban 2011-2013-as Ford Taurus és Ford Flex, Lincoln MKS és MKT modellek, bizonyos 2011-2012-es Ford Fusion és Linkoln MKZ modellek és néhány 2011-es Mercury Milan érintett. Az amerikai közlekedésfelügyeleti hatóság (NHTSA) még tavaly októberben kezdeményezte 938 ezer Ford Fusion, Linkoln MKZ és 2010-2011-es Mercury Milan modellekt vizsgálatát, miután 508 esetben jeleztek hibát a használók. A hatóság közölte, az esetek egy részében az újraindítást követően ismét működött a szervó, más esetekben azonban végképp megszűnt a rásegítés. A Ford szerint egy elektromos vezeték érintkezési hibája okozta a bajt. A visszahívás 393 ezer 622 autót érint az Amerikai Egyesült Államokban, 25 ezer 195-öt Kanadában és 3997-et Mexikóban. A szervizekben egy- vagy két beavatkozás szükséges, hibakódtól függően akár a kormányt is cserélik, minden érintett kocsiban frissítik a kormányelektronika szoftverét.

Nehéz lehet tekerni a hibás Ford Flex kormányát

Egy másik visszahívásban 19 ezer 500 új, a kis 2,3 literes turbós motorral szerelt Ford Mustangot hívnak vissza a szervizek, mert az alépítmény túlmelegedhet, ami üzemanyag-szivárgáshoz és tűzhöz vezethet, de a rögzítőféket is tönkreteheti. A hiba nem okozott balesetet, a Ford-szervizekben cserélik a benzintankot óvó szigetelést, új szigetelést kapnak a tartályhoz kapcsolódó vezetékek és a rögzítőfék vezetéke is.

Forró lehet a helyzet a Mustangban

Kiemelt Partnereink