Gyártók Knáb Erzsébet: ha az oktatást támogatjuk, az Audi jövőjét alapozzuk

Knáb Erzsébet: ha az oktatást támogatjuk, az Audi jövőjét alapozzuk

autopro.hu | 2015.03.24 10:41

Knáb Erzsébet: ha az oktatást támogatjuk, az Audi jövőjét alapozzuk

Az Audi Hungaria támogatja a német nyelvű oktatást Magyarországon, és részt vett a Külföldi Oktatásért felelős Német Központi Hivatal (ZfA) konferenciáján.

– Az oktatásba történő befektetés a vállalat jövőjének alapját jelenti – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. – Nagyon fontos számunkra a német nyelv oktatásának támogatása, ezért alapítottuk 2010-ben az Audi Hungaria Iskolát, amely stabil alapot biztosít ehhez. Jelenleg 401 diák tanul az iskola kilenc évfolyamában.

A régióból mintegy 60 iskolaigazgató, iskolatanácsi tag és igazgatási vezető vitatta meg a külföldi kulturális és oktatási politika aktuális témáit. Az Audi Hungariát két előadó képviselte a szakmai konferencián.

Schubert Olívia, az Oktatási és tudományos kooperációk terület vezetője és az Audi Hungaria Iskola alapítványának elnöke az Audi Hungaria Iskola fejlődését mutatta be előadásában, kiemelve a jó együttműködést a Külföldi Oktatásért Felelős Német Központi Hivatallal és a gazdasággal. Az iskola az ország egyik legmodernebb oktatási intézménye.

Christoph Hermreck, az Audi Akademie Hungaria ügyvezető igazgatója workshopot vezetett a Szakképzés és a szakmai orientáció témában, bemutatva a vállalatnál működő német mintára felépített duális szakképzést. A mai napig mintegy 1700 tanuló zárta le sikeresen a szakképzést 11 szakmában.



Kiemelt Partnereink