Gyártók Kilencre nő a Skoda modellkínálata

Kilencre nő a Skoda modellkínálata

Biró Csongor | 2014.07.21 10:00

Kilencre nő a Skoda modellkínálata

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Skoda lendületét jelzi, hogy öt éven belül lecserélik az összes modellt és a jelenlegi hét modellből álló kínálatot kilenc modellre bővítik.

Hirdetés

A cseh Skoda jelenleg hét autótípust kínál vásárlóinak: egy minit (A osztály - Citigo), egy kisautót (B osztály - Fabia), egy kisegyterűt (B osztály - Roomster), egy kompakt szabadidő-autót (B osztály - Yeti), egy alsóközép-kategóriás szedánt (C osztály - Rapid), egy felső-középkategóriás szedánt, illetve kombit (D osztály - Octavia), illetve egy nagyautót (E osztály, Superb).

A Skoda a tavaly 920 ezer autóját értékesítette világszerte, a márka 2018-ra 1,5 millió eladását tervezi. Hogy ez sikerüljön, a Skoda piacra dobja a Fabia harmadik generácóját az őszi párizsi szalont követően, majd jövőre a Fabia kombi változata következik.

Az idén Genfben bemutatott Skoda Vision C tanulmányautó csak a Skoda új dizájnját jelzi, a négyajtós kupé szériagyártása több, mint bizonytalan

2015-ben Genfben mutatják be a négyajtós Superb új generációját, a kombit a csehek a szeptemberi frankfurti szalonra tartogatják. A népszerű nagyautóból hálózatból tölthető hibrid verzió is készül.

2016-ban C osztályos szabadidő-autót tervez piacra dobni a Skoda. Ez a Volkswagen Tiguan szerkezetét és hajtását kapja majd. 2017-ben érkezik majd a felújított Roomster és az új Yeti. 2018-ban kisterepjáró várható, amelyet a Volkswagen Taigun alapjaira építenek, a korábban említett, Audi Q7-alapú hétszemélyes terepjáró létjogosultságát nem látják megalapozottnak a francia Inovev piackutató szakértői. 2018-ra tehát kilencre bővül a Skoda modellkínálata, ezek többsége teljesen új modell lesz. Akkor jön el majd az ideje a Rapid és az Octavia frissítésének, utóbbi megújult változatára 2019-ig várni kell.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink