Gyártók Kelendőek a Ford haszongépjárművei Európában

Kelendőek a Ford haszongépjárművei Európában

autopro.hu | 2014.10.18 07:08

Kelendőek a Ford haszongépjárművei Európában

Szeptemberben a Ford lett Európa első számú haszongépjármű márkája.

Hirdetés

Bár idehaza a márka hagyományosan vezeti a haszongépjármű-piac értkesítéseit, európai szinten 2009 márciusa óta most sikerült először újra elérni ezt az eredményt, méghozzá az elmúlt több mint húsz év legmagasabb európai Ford haszongépjármű-értékesítésével és piaci részesedésevel: a Ford értékesítési eredménye 42 százalékkal, piaci részesedése pedig 3,3 százalékponttal nőtt a haszongépjármű szegmensben. A Ford 2014 szeptemberében több mint 28 ezer 200 darab haszongépjárművet értékesített Európában.

– Ez a siker kétéves programunk eredménye: kiléptünk az európai piacra vadonatúj, jelentősen kibővített haszongépjármű-kínálatunkkal – foglamazott Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke, aki szerint a Transit és a Transit Courier modellek is hozzájárultak a kimagasló értékesítési teljesítményhez.

A Ford Ranger pickup is remekelt szeptemberben: 1993 óta nem volt példa arra, hogy egy hónap alatt 2 ezer 800 darab talált volna gazdára ebből a modellből. A Ranger most a tavaly szeptemberi értékesítési eredmény dupláját érte el, és szeptember végéig 15 ezer 000 darab kelt el belőle, vagyis 36 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Ford idén eddig több mint 165 ezer haszongépjárművet értékesített a 20 legjelentősebb európai országban - 16,7 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A Ford első háromnegyed éves CV-piaci részesedése 0,9 százalékponttal 11,3 százalékra nőtt, ami 1997 óta a legmagasabb érték a vállalat történetében.

Kiemelt Partnereink