Gyártók Kaszás Zoltán: visszavárjuk a szerelősor mellé a kismamákat, ha úgy érzik, eljött a munkába állás ideje

Kaszás Zoltán: visszavárjuk a szerelősor mellé a kismamákat, ha úgy érzik, eljött a munkába állás ideje

Pardavi Mariann | 2016.11.16 10:30

Kaszás Zoltán: visszavárjuk a szerelősor mellé a kismamákat, ha úgy érzik, eljött a munkába állás ideje

Gyárban dolgozni már nem jelent egyet a nehéz fizikai munkával, egyre több nő dolgozik operátorként. Az Opel szentgotthárdi gyárában is szép számmal akadnak, megkérdeztük a vállalat kommunikációs szakértőjét, mivel teszik vonzóvá a nők számára a munkát.

Hirdetés

– Hányan dolgoznak jelenleg Szentgotthárdon?
– A vállalat több mint 1600 munkatársat alkalmaz, ennek 13 százaléka női munkavállaló.

– Ez azt jelenti, hogy körülbelül 200 női munkavállalóval számolnak. Milyen területeken dolgoznak?
– A hölgyek mind fizikai területen – például szerelősori operátori munkakörben –, mint pedig különböző szellemi munkakörökben, mint például logisztika, pénzügy, személyügy területein sikeresen helyt állnak.

– Milyen területre keresnek munkaerőt?
– Fizikai területre jelenleg is keresünk további új munkatársakat, szívesen vesszük a hölgyek jelentkezését is.

Kaszás Zoltán

– Mivel teszik vonzóvá a nők számára a munkavállalást? Van lehetősége a kisgyerekes szülőknek 4 vagy 6 órás munkát vállalni?
– Az Opel Szentgotthárd természetesen alapvetően nemtől függetlenül arra törekszik, hogy vonzó munkahely legyen úgy a jelenlegi, mint pedig a jövőbeni munkavállalók számára. Ezzel összhangban alkalmazzuk az olyan atipikus munkavégzési formákat is, mint például a részmunkaidő vagy a távmunka, a kismamákat pedig minden esetben visszavárjuk, amikor úgy érzik, eljött az ideje a munkába állásnak. Ezenkívül széleskörű a juttatási csomagunk, új munkatársaink számára vonzóak lehetnek például a különböző, letelepedést és munkába járást segítő juttatások, az egyéni fejlődést támogató elemek – például szakmai és nyelvi képzések – vagy a kedvezményes gépkocsi vásárlási és szervizlehetőség.

– Milyen karrierlehetőségek várnak a női operátorokra az Opel magyarországi vállalatánál?
– A fizikai karrierlehetőségek terén kiemelném, hogy gyakoriak a belső pályázatok, illetve a vállalat támogatja az egyéni fejlődést akár belső/külső képzések, akár tanulmányi szerződések formájában. Ebből adódóan a vállalat minden szintje elérhető a fizikai állományú dolgozók számára is, a csoportvezetői és műszakvezetői munkaköröktől kezdődően a mérnöki, illetve közép és felsővezetői pozíciókig, amire számos példa van a vállalat életében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink