Gyártók Jön a Q2 és a Q8 - offenzívába kezd az Audi

Jön a Q2 és a Q8 - offenzívába kezd az Audi

autopro.hu | 2016.03.01 10:27

Jön a Q2 és a Q8 - offenzívába kezd az Audi

A négykarikások SUV-os terepen készülnek megszorongatni a másik két német prémium gyártót.

Hirdetés

A német, prémium járműveket készítő vállalatok szokásos versengésében tavaly a harmadik helyen záró Audi szeretné utolérni és megelőzni riválisait. Dietmar Voggenreiter értékesítési igazgató szerint a két új típus komoly hátszelet jelenthet a fej-fej mellett, az Audi, illetve az utóbbi időszakban egyaránt jó formában lévő BMW és Daimler részvételével zajló versenyben.

A Genfi Autószalonon bemutatásra kerülő Q2-es modell, mellyel a fiatalabb vevőket célozzák meg, a termékpaletta legkisebb crossovere lesz. Az Automotive News szerint a gyártó a főleg városi használatra szánt újdonsággal a riválisok által eddig még nem érintett szegmens céloz meg.

A négykarikások átvennék a vezetést a német háziversenyben

Mivel a tavaly nyáron bemutatott új Q7 a BMW és Mercedes-Benz termékein kívül újabb és újabb versenytársakat kap (például Bentley Bentayga, vagy Maserati Levante), az Audi további modellek bemutatására készül: 2018-ban egy teljesen elektromos SUV, majd 2019-ben a Q8 jelenhet meg a gyártó kínálatában. Mindezen felül elképzelhető, hogy a TT sportautóból is faragnak egy izmosabb crossover-változatot.

A SUV szegmens azért is fontos a gyártók számára, mivel piackutatások szerint az ilyen autót vásárlók többsége már nem vált vissza szedánra: az autó cserélése, vagy második autó vásárlásakor is inkább az azonos felépítésű személykocsik kínálatából választanak. Ha mindez nem lenne elég magyarázat, miért helyeznek a vállalatok nagy hangsúlyt a városi terepjárók fejlesztésére: az eddigi tapasztalatok alapján a crossoverek vásárlói többet költenek extrákra is.

Új testvéreket kaphat a Q7

Az Audinak a VW-botrány jelentette presztízsveszteség és a márka 2,3 millió érintett autójának visszahívási költségei miatt is rendkívül fontos lenne, hogy a Q7 népszerű testvéreket kapjon, azonban Voggenreiter szerint a problémák nem fogják őket visszafogni, különösen hosszú távon nem.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink