Gyártók Ipar és felsőoktatás kéz a kézben - így valósítja meg az Audi Győrben

Ipar és felsőoktatás kéz a kézben - így valósítja meg az Audi Győrben

autopro.hu | 2016.03.11 14:15

Ipar és felsőoktatás kéz a kézben - így valósítja meg az Audi Győrben

Szimulációval támogatott tervezés, új vizsgálati módszerek, továbbfejlesztett gyártási technológiák és folyamatok: ilyen és ezekhez hasonló érdekes témákat ismerhetett meg a hallgatóság az Audi Hungaria Kutatási Projektek Napján.

Hirdetés

A hazai felsőoktatási intézményekkel közösen végzett projektmunkának jelentős szerepe és sikere van a győri négykarikás vállalatnál. Ezt igazolja, hogy a szakmai fórumot harmadik alkalommal rendezték meg a szervezők. Az Audi Hungaria eddig több mint 250 kutatási együttműködésben vállalt szerepet felsőoktatási intézményekkel, a tavalyi évben 56 projektben dolgozott együtt a motor- és járműgyártó vállalat egyetemi partnereivel.

- Az ipari és az akadémiai tudás összefonódása kölcsönös előnyökkel jár mindkét fél számára. Fontos az egyetemekkel folytatott kétoldalú tudástranszfer vállalatunknak, hiszen az intézményi, elméleti tudásbázis és a valós ipari tapasztalatok ötvözése innovatív, azonnal hasznosítható megoldásokhoz vezethet - hangsúlyozta Knáb Erzsébet, a győri vállalat személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az érdeklődők a szakmai fórum keretében a Széchenyi István Egyetemmel, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös projektek eredményeit ismerhették meg, de az előadások után megrendezett kiállítás alkalmával bemutatkozott az Óbudai, valamint a Miskolci Egyetem is. Az Audi Hungaria jelenleg e négy felsőoktatási intézménnyel áll hivatalos partnerségi viszonyban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink