Gyártók Indiában gyártana a Peugeot

Indiában gyártana a Peugeot

MTI | 2015.10.05 13:21

Indiában gyártana a Peugeot

Együttműködési megállapodást írt alá az indiai Tata Motors és a francia PSA Peugeot Citroen autógyár Peugeot modellek indiai gyártásáról - írja az indiai Economic Times értesülésére hivatkozva a japán Nikkei gazdasági lap ázsiai üzleti kiadása.

Hirdetés

A Tata Motors a Gujarat állambeli Sanand üzemében gyártaná a Peugeot modelleket. Az együttműködés a Fiattal kötötthöz hasonló formát öltene. A Tata Motors 50 százalékos tulajdonnal rendelkezik az indiai és exportpiacra autókat, motorokat és hajtásláncokat gyártó Fiat India Automobile vállalatban. A 2006 óta működő együttműködésen belül 2013-ban szüntették meg a felek a Fiat autók értékesítését a Tata márkakereskedői hálózatában, már csak a közös gyártást folytatják.

A Peugeot a 208-as ferdehátú, a 308-as limuzin és a 2008-as crossover modellek indiai értékesítését tervezi.
A mostani lesz a Peugeot indiai piac megnyitására tett harmadik próbálkozása. Az első kísérlete a 2001-ben a Premier Automobiles vállalattal létesített együttműködés volt, ami pénzügyi problémák miatt hiúsult meg. Tíz évvel később a Peugeot Mumbaiban nyitott képviseletet, az európai piacon elszenvedett forgalomcsökkenés miatt azonban kis híján csődbe jutott, ezért feladta tervét. A Tata Motors részvénye hétfőn több, mint nyolc százalékkal erősödött a hírre.

Kiemelt Partnereink