Gyártók Ilyen labort adott az Audi a győri egyetemnek – fotókkal

Ilyen labort adott az Audi a győri egyetemnek – fotókkal

autopro.hu | 2014.09.18 16:34

Ilyen labort adott az Audi a győri egyetemnek – fotókkal

Egy modern mérőberendezésekkel felszerelt laborral bővült a győri Széchenyi István Egyetem kampusza. Földesi Péter rektor és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója nyitotta meg a Járműfejlesztési Tanszéken az új kutatóközpontot.

Hirdetés

A közel egy évvel ezelőtt alapított Járműfejlesztési Tanszéket egyből egy 300 négyzetméteres hightech laborral bővítették. Speciális csúcstechnológiájú eszközök segítségével a hallgatók akusztikai-, termo- és rezgésvizsgálatokat végezhetnek.

A mért értékeket magas teljesítményű munkaállomásokon értékelhetik ki, emellett szimulációkat is végrehajthatnak. A kutatóközpont ezen kívül az oktatók számára kialakított irodákkal és egy saját műhellyel is rendelkezik.

Az innovatív elemző- és mérőberendezések nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy az oktatást specializálják és a járműfejlesztés területén a kutatásokat javítsák, hanem a laborban egyetemi projekteket is fognak végezni. Ennek keretében például az Arrabona Racing Team Formula Student csapat is új otthonra talált itt. A 2014 elején alapított és azóta a Járműfejlesztési Tanszék által támogatott csapat mostantól az új kutatóközpontban fejleszti tovább a nagyon sikeres Formula versenyautóját.

Thomas Faustmann és Földesi Péter

– A vállalat közvetlen közelében található oktatási infrastruktúra ideális feltételeket teremt számunkra, hogy autóink továbbfejlesztési lehetőségeit vizsgálhassuk, és tudományos projekteket valósíthassunk meg. Ezzel együtt biztosítjuk a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek az Audi technológiájával. A megszerzett tudással megtehetik az első lépést az Audi Hungariás karrier felé vezető úton – mondta el köszöntőjében Thomas Faustmann ügyvezető igazgató.

Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató és Martin Schuster, a vállalat járműfejlesztés területének vezetője

– Egyetemünk és az Audi Hungaria már a kezdetektől stratégia partnerek, amelyből mi és a vállalat is profitál – hangsúlyozta Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora. –Közösen elindított projektjeink az elmélet és gyakorlat összekapcsolásának kitűnő példái. Az új labor megteremti hallgatóinknak a lehetőséget, hogy magas szinten végezhessék kutatásaikat, és nemzetközi hallgatói versenyeken eredményesen vehessenek részt. A győri egyetem ezáltal közelebb kerül ambiciózus céljához, hogy a régió egyik vezető oktatási és kutatási intézményévé váljon.

A Járműfejlesztési Tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.

Kiemelt Partnereink