Gyártók Háromezer irodai szék inog a Volkswagennél

Háromezer irodai szék inog a Volkswagennél

autopro.hu | 2016.03.11 10:22

Háromezer irodai szék inog a Volkswagennél

Jelentős leépítést tervez a német gyártó, a dízelbotrány miatt tervezett költségcsökkentési lépést jövő év végéig hajtanák végre.

Hirdetés

Az adminisztrációs munkakörök jelentős csökkentését tervezi a Volkswagen: 2017 végéig akár minden tízedik irodai állás is megszűnhet. Egyelőre az alkalmazottaknak többségének nincs mitől tartania, hiszen német sajtóértesülések szerint a gyártó belső, foglalkoztatási szabályai megvédik a VW törzsalkalmazottait a hagyományos értelemben vett elbocsátástól.

A német konszern a kibocsátási botrány miatt azonban a lehető legtöbb területen költségcsökkentésre törekszik. A most tervezett, háromezres elbocsátási folyamat végrehajtása azért tart viszonylag hosszú ideig, mert a Volkswagen viszonylag lágyabb eszközöket tervez alkalmazni: idő előtti nyugdíjazásokat, vagy az ideiglenes szerződések, illetve a fluktuáció miatt felszabaduló munkahelyek visszafogottabb feltöltését.

Bár a konszernen belüli különböző megtakarítási gondolatok megítélése nem egységes, egy dolog biztos: az Automobilwoche szerint a gyártó 6,7 milliárd eurós (azaz több mint 2000 milliárd forintos) tartalékot képzett a dízelbotrány kezelésére. Érthető, hogy a Volkswagennek most minden euró számít.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink