Gyártók Gyerekfejjel gondolkodik a BMW

Gyerekfejjel gondolkodik a BMW

autopro.hu | 2015.09.01 10:44

Gyerekfejjel gondolkodik a BMW

A nagyközönség előtt 2015. szeptember 19-27. között nyitva álló 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a BMW csoport Junior Campus programja „Mobilitási Küldetés: Fejlesztés. Építés. Teszt.” mottóval járműtervezési előadásokat és gyakorlati képzéseket kínál az autószalonra kilátogató 11-14 év közötti fiataloknak.

Hirdetés

A szabadtéri területen felállított mobil oktatási létesítményben naponta három alkalommal nyerhetnek betekintést az érdeklődők a hosszú távú fenntarthatóság, a mobilitás, a technológiai innovációk és a járműtervezés alapjaiba, a játszva tanulást pedig egy saját gokart megépítése teszi felejthetetlen élménnyé.

Az előadások a járműfelépítés elméleti alapelveinek bemutatásával kezdődnek, a résztvevők életkorának megfelelő stílusban és eszközökkel, profi, képzett oktatókkal. Az elméleti oktatást követően a fiatalok egy gyakorlati képzés keretében megtervezhetik és meg is építhetik saját gokartjukat, amelynek különféle eltérő követelményeknek kell megfelelnie a felhasználási területtől függően. Legyen szó akár nagyvárosi autóról, akár off-road járműről, vagy éppen egy jövőbe mutató modellről, a járműtervezés középpontjába minden esetben a fenntarthatóság kerül, nem csak elméletben, de a gyakorlatban is.

Érdekesség, hogy a leendő gokartok egyes alkatrészeit régebbi BMW modellekből nyerték ki a mérnökök, a motorháztetőtől egészen a légterelő elemekig. A járműtervezés végeztével a fiatalok egy tesztpályán ki is próbálhatják saját gokartjukat, amely kétségkívül örök emlék marad számukra.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink