Gyártók Fiatal nőknek készül az új Ibiza

Fiatal nőknek készül az új Ibiza

autopro.hu | 2015.05.24 08:42

Fiatal nőknek készül az új Ibiza

Új motorok, egyénre szabott felszereltség, kiegészítő biztonsági rendszerek,csatlakozási lehetőségek, infotainment rendszerek – ezt tudja az új Ibiza.

Hirdetés

A modell 2015 nyár végén érkezik a kereskedésekbe. Az Ibiza a márka legsikeresebb modellje, az elmúlt 30 évben világszerte több, mint 5 millió talált gazdára. Vásárlói átlagéletkora 43 év, a fiatal nők részaránya pedig bőven átlagon felüli.

Lendületéről benzines és TDI motorok új generációja gondoskodik. A belépő szintű benzines erőforrás egy 1.0 literes háromhengeres motor, amely 55 kW (75 lóerő) teljesítményre képes. Ennek a TSI turbófeltöltésű változata 70 kW (95 lóerő) és 81 kW (110 lóerő) teljesítményszintekkel érhető el. A rendelkezésre álló 160 illetve 200 Nm maximális nyomatékkal az 1.0 TSI aggregát kifejezetten meggyőző vonóerővel büszkélkedhet. Az erőforrások kínálatában figyelmet érdemel még a négyhengeres 1.4 TSI ACT, amely aktív hengermenedzsment (ACT) rendszerrel rendelkezik. 110 kW (150 lóerő) megnövelt teljesítménye és 250 Nm nyomatéka a garancia a dinamikus élményautózásra, míg a részterhelésnél történő hengerlekapcsolás 4,8 literes átlagfogyasztást eredményez.

A három- és négyhengeres erőforrások teljesítik a legújabb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát, ezen túlmenően pedig meggyőző fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekkel bírnak. Az 1.0 TSI Ecomotive modell például 70 kW (95 lóerő) teljesítmény mellett 4,1 literes átlagfogyasztást tud felmutatni 100 kilométeren. Ez kilométereként 94 gramm szén-dioxid kibocsátásának felel meg. Az új háromhengeres dízel motorok közül az 1.4 TDI 55 kW (75 lóerő) teljesítménnyel és mellette mindössze 3,4 literes átlagfogyasztással büszkélkedhet, amely szén-dioxid kibocsátás szempontjából 88 grammot jelent kilométerenként. A másik két TDI erőforrás 66 kW (90 lóerő) illetve 77 kW (105 lóerő) teljesítményre képes, de egyikük átlagfogyasztása sem haladja meg a 3,8 litert.

A 81 kW teljesítményű TSI és a 66 kW teljesítményt felmutató TDI motorokhoz opcionálisan elérhető a kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG). A motort álló helyzetben leállító Start/Stop rendszer pedig minden új generációs Ibiza modellhez rendelhető.

Az új Ibiza továbbra is három karosszériaváltozatban kapható, a kínálatot az ötajtós Ibiza, a háromajtós Ibiza SC (Sport Coupé) és az Ibiza ST (Sport Tourer) alkotja. Az Ibiza ST kombi karosszériás változata különösen jól kihasználható társ lehet kompakt méretei mellett. Sportos vonalvezetése ellenére igen nagyvonalú csomagteret kínál, mérete 430 és 1164 liter között alakítható. Az aktív kikapcsolódást kedvelők akár két kerékpárt is szállíthatnak benne, természetesen csak az első kerekek kiszerelése után.

Kiemelt Partnereink