Gyártók Faustmann: helyes döntés volt beruházni a győri járműgyártásba

Faustmann: helyes döntés volt beruházni a győri járműgyártásba

autopro.hu | 2014.09.11 13:13

Faustmann: helyes döntés volt beruházni a győri járműgyártásba

Elkészült a százezredik autó a 2013-as sorozatgyártás megkezdése óta az Audi Hungaria új járműgyárában: a jubileumi modell, egy gleccserfehér Audi S3 Limousine ma gördült le a gyártósorról.

Hirdetés

A piros belsődizájnnal kialakított járművet egy Győrben gyártott 2.0 literes TFSI motor hajtja, és az Egyesült Államokban talált gazdára. A vállalat tavaly június óta gyártja az Audi A3 Limousine-t, október óta az A3 Cabriolet modellt és néhány hete az Audi TT új generációját. A modellek iránti nagy keresletnek köszönhetően a vállalat augusztusban bevezette a harmadik műszakot a járműgyártásban.

– Az új gyárban elkészült százezredik autó fontos mérföldkő – emelte ki Thomas Faustmann ügyvezető igazgató. – Ez is bizonyítja, hogy beruházásunk a győri járműgyártásba helyes döntés volt. A győri gyár rugalmasságával és szállítási hűségével elnyerte vevőink bizalmát.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a járműgyártás csapata ilyen rövid idő alatt elérte ezt a jubileumot – hangsúlyozta Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató. – Az új generációs TT sorozatgyártásának elindulása és a harmadik műszak bevezetése óta a járműgyár teljes fordulatszámon dolgozik. Ennek köszönhetően az Audi Hungaria éves termelési kapacitása 160 000 autóra emelkedett. Jelenleg a járműgyártásban több mint 3000 munkatárs dolgozik.

A Győrben készülő modellek közül az A3 Limousine már a világ minden részén elérhető. Európában az A3 Cabriolet és S3 Limousine modellek is megérkeztek a kereskedésekbe, a jövő hónapokban következik az észak-amerikai és ázsiai piaci bevezetésük. Az új TT Coupé Németországban június óta rendelhető.

Kiemelt Partnereink