Gyártók Ez a hölgy felért az autóipar csúcsára

Ez a hölgy felért az autóipar csúcsára

autopro.hu | 2016.01.05 15:10

Ez a hölgy felért az autóipar csúcsára

A General Motors vezérigazgatója, Mary Barra lett az igazgatótanács döntése nyomán az amerikai autógyártó első női elnöke. Kemény kézzel rakott rendet, most a mobilitás megújítását ígéri.

Amíg az ugyancsak válságos időszakát élő Volkswagen konszern különböző pozícióban szaporán váltják egymást a férfi menedzserek, az óceán túloldalán egy hasonló botrány szereplője másként igyekszik visszatérni korábbi lendületéhez.

Tim Solso neve talán nem sokat mond olvasóink egy részének – a GM két éve kinevezett igazgatótanácsi elnökét váltja a CEO-funkciót is megtartó Mary Barra, ezzel iparági történelmet írva. Nehéz időkben került a vezérigazgatói székbe, hiszen 2014-ben komoly krízis ütötte fel a fejét a gyártónál: 124 halálesettel is összefüggésbe hozható a gyújtáskapcsolók hibája, amelyekről évek óta tudott a vállalat, ám nem intézkedett kellő hatékonysággal annak idején.

Nincs nála fontosabb hölgy jelenleg a globális autóiparban

Mary Barra tehát amolyan takarítóként kapott bizalmat két éve, az újabb döntés pedig annak megerősítése, hogy a General Motorsnak épp őrá van szüksége a folytatáshoz is. Merthogy a válságos időszakon túllendülve már a jövő felé tekintenek a tengerentúlon: épp most dedikáltak 500 millió dollárt a Lyft céggel közösen önjáró technológiák fejlesztésére, s nyilvánvalóan ehhez kapcsolódóan valami fontosat fog mondani az immár elnök-vezérigazgató január 6-án a CES nagyszínpadán is.

– Az igazgatótanács támogatásával azon fogunk továbbra is dolgozni, hogy tevékenységeink folyamatos fejlesztése révén vezető szerepet töltsünk be a személyi közlekedés megújításában – nyilatkozta kinevezése kapcsán Mary Barra.

Kiemelt Partnereink