Gyártók Első utcai terepjárójának bemutatására készül a Seat

Első utcai terepjárójának bemutatására készül a Seat

autopro.hu | 2016.02.11 06:57

Első utcai terepjárójának bemutatására készül a Seat

A Volkswagen család spanyol tagja is szeretne magának egy szeletet a népszerű SUV-kategória piacából, ennek megfelelően új modellt raktak össze.

Hirdetés

Az új, 20V20 névre hallgató koncepcióautó alapján készült hobbiterepjáró valószínűleg masszív kinézetével szeretné majd magához csalogatni a vevőket. Az eddig bemutatott képek alapján a gyártó a Nissan Qashqai és a Mazda CX-5 konkurenciájának szánhatja. Erre utalhat az is, hogy Autobild szerint Németországban 20 ezer eurót (bő hatmillió forintot) kérhetnek majd az alapkivitelű újdonságért.

A Seat szóvivője elmondta: az autó a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a közönségnek, további részleteket azonban nem árult el. A Seat vezérigazgatója, Luca de Meo szerint a SUV a Leon és az Ibiza után a márka harmadik legfontosabb autója lehet, ezen kívül egy új szegmensbe vezetheti be az vállalatot.

Seat 20V20 koncepció

A valószínűleg a Tiguan alapjaira épülő autónak akár komoly hatása is lehet a Seat jövőjére nézve. Bár több évnyi veszteséges működés után tavaly a spanyolok 2,4 százalékkal több autót adtak el, a VW-konszernen belül a Seat nem számít erős márkának. Amennyiben a SUV népszerű lesz a piacon, a márka elkerülheti, hogy az emissziós botrány után túlzott költségcsökkentés érje el.

Kiemelt Partnereink