Gyártók Egyre több főnöknő távozik a Volkswagentől

Egyre több főnöknő távozik a Volkswagentől

autopro.hu | 2015.08.31 08:18

Egyre több főnöknő távozik a Volkswagentől

A Volkswagen üzemi tanácsának vezetője, Bernd Osterloh szerint túl sok vezető nő távozik a konszerntől más vállalatokhoz. Növelni szeretnék a nők kötődését a csoporthoz.

Hirdetés

A Volkswagen-csoport üzemi tanácsának vezetője, Bernd Osterloh kritikus hangot ütött meg annak kapcsán, hogy egy topmenedzser hölgy, Elke Eller a TUI-hoz távozott. – Úgy látszik, hogy a Volkswagen egy olyan technológiai központú cég, amelyik nem tudja hosszú távon megtartani a női vezetőit. Emiatt keményebben kell dolgozunk ezen a területen – mondta a VW-vezető. Eller vezette a Volkswagen haszonjármű részlegnél a HR-osztályt – írta az automobilwoche.de szakmai honlap. Ez a változás nem az első egy hasonló pozícióban lévő nő esetében.

Bernd Osterloh vezető pozícióban akarja tartani a nőket a VW-konszernnél

Néhány hete Chistine Ritz hagyta ott a konszernt, ő a befektetési részleg vezetője volt. A Bentley személyzeti főnöke, Ariane Reinhart egy éve ment el a Coninentalhoz. A TUI-hoz szegődő Elke Eller így már a harmadik távozó a legfelső vezetésből. Osterloh szerint hosszú távon ezt nem engedheti meg magának a cég.

A VW-konszern egyik 2018-ra kitűzött célja, hogy a legvonzóbb munkáltató legyen a világon. A kutatások szerint a vegyes csapatok által irányított vállalatok sikeresebbek. Ez az életkor, a tapasztalat, a korábbi munkahelyek és a nemek arányát tekintve is így van.

Kiemelt Partnereink