Gyártók Egyre nagyobb bajban a GM: nőtt a halálesetek száma

Egyre nagyobb bajban a GM: nőtt a halálesetek száma

autopro.hu | 2014.10.27 11:26

Egyre nagyobb bajban a GM: nőtt a halálesetek száma

29-re emelkedett azon halálesetek száma, amelyről az amerikai autógyártó is elismerte, hogy az összefüggésbe hozhatóak az immár hírhedtté vált gyújtáskapcsoló hibájával.

Hirdetés

A General Motors 11 évnyi halogatás után végre komolyan veszi a konszern jövőjét is befolyásoló, szakportálunkon részletesen bemutatott ügy kezelését. A káresetek vizsgálatával azt a Kenneth Feinberget bízták meg, aki jelentős katasztrófák, így például a 9/11-ként ismert 2001-es terrortámadás kárrendezésénél is közreműködött.

A mostani plusz két halálesettel 29-re emelkedett az autógyártó által elismert végzetes balesetek száma, további 27 személyi sérüléssel járó balesetért vállalt felelősséget eddig a GM. Ennél nagyságrendekkel több a bejelentett esetek száma – augusztus 1. óta, amióta az amerikai konszern elindította kárrendezési programját, 1517 „gyanús” balesetet regisztráltak, s a bejelentések száma folyamatosan növekszik.

Amint nemrég megírtuk, idén eddig 2,8 milliárd dollár kiadással járt a megközelítőleg 30 millió jármű visszahívása, a szervizbe terelések száma 75-nél jár 2014-ben. A GM további 400 millió dollárt különített el a személyi sérülések, halálesetek kompenzálására, ám nincs az az összeg, amivel kárpótolni lehetne az autógyártó fatális hibáját.

Kiemelt Partnereink