Gyártók Eddig 20 ezer érdeklődő tekintette meg a Mercedes-Benz hazai gyárát

Eddig 20 ezer érdeklődő tekintette meg a Mercedes-Benz hazai gyárát

autopro.hu | 2014.10.17 13:40

Eddig 20 ezer érdeklődő tekintette meg a Mercedes-Benz hazai gyárát

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója személyesen köszöntette a húszezredik látogatót.

Alig több mint egy évvel azt követően, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, máris látogatói jubileumot ünnepelhet a vállalat. 2014. október 17-én Thomas Geier ügyvezető igazgató személyesen köszöntette a mérföldkövet személyesen jelképező gépészeti alapképzésben tanuló középiskolás diáklányt, aki a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola szakmai programja keretében érkezett Kecskemétre, boldogan vette át a Mercedes-Benz CLA modellautót, valamint egy tiszteletbeli Mercedes-Benz dolgozói pólót is tartalmazó ajándékcsomagot a gyárigazgatótól.

Thomas Geier ügyvezető köszönti a húszezredik látogatót

Az érdeklődők által megtekinthető kiállítási tárgyak és információs modulok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy betekintést nyerhessenek a gyártási folyamatokba.

Az infoboxokat négy épületben - az irodaházban, a présüzemben, a karosszéria-üzemben és a szereldében - helyezték el. Segítségükkel interaktív módon, testközelből figyelhető meg, hogyan gyártják a Mercedes-Benz modelleket a magyar dolgozók. A gyártócsarnokok megtekintése során személyesen megtapasztalható, hogyan születik a Mercedes-Benz CLA-, B-osztály, és hamarosan a CLA Shooting Brake modell.

A gyárlátogatók jelenleg két útvonal közül választhatnak a vállalat online regisztrációs felületén. A hosszabb, "Produktion Exklusiv" elnevezésű útvonal általában 2 órát vesz igénybe, míg a "Produktion Kompakt" elnevezésű útvonal bejárása bő egy órát igényel.

A 12 év feletti látogatók 25-50 fős csoportokban járhatják be az egész gyárterületet, s kaphatnak német vagy angol nyelvű vezetést is.

Kiemelt Partnereink