Gyártók Dízelbotrány: indul az első per az Opel ellen

Dízelbotrány: indul az első per az Opel ellen

autopro.hu/B.B. | 2016.05.23 10:28

Dízelbotrány: indul az első per az Opel ellen

A Deutsche Umwelthilfe (DUH) környezetvédő szervezet a fogyasztók megtévesztése miatt kezdeményez jogi eljárást az autógyártóval szemben.

Hirdetés

Pert indít a német DUH szervezet az Opel Zafira reklámjai miatt, miután a gyártó nem tett maradéktalanul eleget a civil szervezet felszólításának, vagyis meghatározott időn belül nem távolította el a hirdetésekből a valóságnak nem megfelelő adatokat.

Bár a gyártó elismerte, hogy a „dízelek régebbi gyengesége” miatt a nitrogénoxidok kibocsátásának érdekében folyamatosan bizonyos mennyiségű AdBlue-adalékot kellett a motorba juttatni, a Deutsche Umwelthilfe számára ez nem volt elég, írja az Automobilwoche. A DUH számára elfogadhatatlan volt, hogy az Opel állítása szerint a dízel a benzinhajtással azonos mennyiségű károsanyagot bocsát ki.

A DUH szerint az Opel marketingtevékenységével megtévesztette a vásárlókat, és arra szólította fel a gyártót, hogy hagyjon fel az Astra és Zafira modellek értékesítésével. Ezzel párhuzamosan a rüsselsheimi vállalat szerint a környezetvédő civilek reklámok módosítására vonatkozó követeléseinek többsége irreális.

A szervezet törekvései a legfrissebb hírek szerint következménnyel járhattak, ugyanis a Spiegel azt írja, Alexander Dobrindt közlekedési miniszter egyeztetésre hívta az Opel képviselőit. Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy a találkozót követően egyes Astra és Zafira modellek újabb közelebbi vizsgálatokon esnek majd át.

Kiemelt Partnereink