Gyártók Díszdoktorrá avatták Thomas Faustmannt

Díszdoktorrá avatták Thomas Faustmannt

autopro.hu | 2014.09.18 12:27

Díszdoktorrá avatták Thomas Faustmannt

A győri Széchenyi István Egyetem díszdoktori címet adományozott Thomas Faustmann-nak, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójának. Földesi Péter rektor adta át a kitüntetést a szeptember 18-án az Akadémiai Nap keretében.

Hirdetés

Az intézmény a doktori címmel Thomas Faustmann egyetem, illetve az oktatás és a kutatási együttműködések kiépítése iránti személyes és szakmai elkötelezettségét ismerte el. A győri motor- és járműgyártó vállalat ügyvezető igazgatója immár több mint 12 éve támogatja a Széchenyi István Egyetem tudományos potenciáljának fejlesztését. Különösen sokat tett az egyetem műszaki területeken kínált szolgáltatásspektrumának folyamatos bővítéséért. Ennek eredményeként ma egy Audi Hungaria Tanszékcsoport működik az egyetemen négy tanszékkel, amelyeken innovatív tananyag és technológia segítségével képezik a fiatal mérnököket és valósítják meg a tudományos projekteket.

– Kiemelten fontos számomra a hallgatók megalapozott és gyakorlatorientált képzése és az erre épülő együttműködési lehetőségek fejlesztése az egyetem és a vállalatunk között. Biztos vagyok benne, hogy az egyetem képzési kínálata és tudományos felkészültsége, valamint a legkorszerűbb technológia iránti elkötelezettsége versenyelőnyt jelent az intézmény számára. Ettől fejlődik az egyetem, ez segíti a gazdaságot és végül szolgálja az embereket ebben az országban – mondta Faustmann. – Az Audi Hungaria is sokat profitál az együttműködésből, hiszen a jövőben is szükségünk lesz képzett, motivált, fiatal mérnökökre, hogy termékeink prémium minőségben érkezzenek meg vevőinkhez.

Az Audi Hungaria jelenleg négy tanszéket működtet a Széchenyi István Egyetemen: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék mellett a Műszaki Karon 2013 őszén alapították a Járműfejlesztési Tanszéket. A német nyelvű mérnökképzés kiépítésének támogatása, a tudományos kutatás ösztönzése, valamint a rendszeres magyar és német nyelvű szakmai előadások elindítása a bizonyítékai a vállalat egyetem iránti szakmai elkötelezettségének.

Kiemelt Partnereink