Gyártók Daimler és a dízelek: csak lassan a testtel!

Daimler és a dízelek: csak lassan a testtel!

autopro.hu | 2016.02.17 06:50

Daimler és a dízelek: csak lassan a testtel!

Dízelbotrány ide, szigorodó kibocsátási határértékek oda, a Daimler még nem temeti a dízelmotorokat. Legalábbis erre utal, hogy a konszern 2,6 milliárd eurót szán új dízelmotorok fejlesztésére.

Hirdetés

Továbbra is kitart a Daimler a dízelmotorok mellett: a lendületben lévő német autógyártó a fogyasztás és az emisszió csökkentésének céljából komoly fejlesztést indít. Több éven keresztül összesen 2,6 milliárd eurót fordítanak még hatékonyabb hajtóegységek megalkotására.

A törekvésre jó példa az áprilisban a kereskedésekbe kerülő új E-osztályban dolgozó motor: a gyártó szerint száz kilométeren 3,9 liter üzemanyaggal is beéri, károsanyag-kibocsátása pedig 13 százalékkal alacsonyabb, mint elődjéé. A fejlesztéseknek köszönhetően az új E-osztály, melynek hibrid kivitele még kedvezőbb eredményeket produkál, már valós forgalmi körülmények között sem lépi át a megengedett határértékeket.

Mercedes E-osztály

A Daimler fejlesztését az indokolja, hogy a VW-botrány után az európai hatóságok több szúrópróbaszerű ellenőrzés után a kibocsátási normák szigorítását helyezték kilátásba. Az autógyártók 2020-ig kaptak haladékot, hogy az Euro-6-os motorok által kibocsátott nitrogén-oxid mennyiségét jelentősen csökkentsék.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink