Gyártók Csaknem 300 ezer forintot ad a VW egyetlen jó ötletért

Csaknem 300 ezer forintot ad a VW egyetlen jó ötletért

autopro.hu/B.B. | 2016.07.25 11:20

Csaknem 300 ezer forintot ad a VW egyetlen jó ötletért

A dolgozói javaslatoknak köszönhetően 25 milliárd forintnyi eurót takarított meg idén a gyártó, cserébe több mint négymilliárd forintnak megfelelő összeget osztott szét figyelmes alkalmazottai között.

Hirdetés

Olyan sok szemfüles észrevétel érkezik a Volkswagen vezetőségéhez a dolgozóktól, hogy 2016 első hat hónapjában rekordot döntött az autógyártó: a németeknél már régebb óta bevett gyakorlat, hogy nyitottan várják az alkalmazottak ötleteit, módosítás-javaslatait, ám korábban még sosem maradt akkora összeg a vállalatnál ezeknek köszönhetően, mint idén január és június között.

2015 azonos időszakához képest 30 százalékkal többet, kerek 80 millió eurót (átszámítva több mint 25 milliárd forintot) takarított meg a VW az alkalmazottak észrevételeinek köszönhetően. A munkavállalók összesen 34 ezer 136 javaslattal álltak elő, amiből a gyártó több mint 14 és félezret béren felüli juttatással viszonzott. Az Automobilwoche írása szerint a leghasznosabb gondolatokat összesen 13,4 millió euróval (közel 4,2 milliárd forinttal) hálálták meg.

A tíz németországi VW-üzemben beérkezett ötletek hasznossága természetesen eltérő, így a kifizetett prémiumok között is lehetnek eltérések. A gyártó komoly összeggel motiválja további gondolkodásra a munkásokat: egyetlen ötletért akár 51 ezer euró (közel 16 millió forint) is járhat, ám arról a német lap nem közöl információt, hogy idén valaki részesült-e ekkora jutalomban.

Kiemelt Partnereink