Gyártók Csak azért is a Skoda szállíthatja az új budapesti trolikat

Csak azért is a Skoda szállíthatja az új budapesti trolikat

MTI | 2014.10.09 14:33

Csak azért is a Skoda szállíthatja az új budapesti trolikat

Jövő júniusban állhatnak forgalomba az első új trolibuszok, miután a Miniszterelnökség október 3-án kiadta a tender szabályossági tanúsítványát, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lezárhatja a nyílt közbeszerzési eljárást.

Hirdetés

A társaság közleménye szerint havonta öt jármű beüzemelését tervezik. A járműveket a Solaris-Skoda konzorcium szállíthatja. A 18 milliárd forint összértékű közbeszerzés 108 új trolibusz vásárlására ad lehetőséget, ebből jövőre 24 érkezik a fővárosba.

Az új trolibuszok négy kilométeres folyamatos felsővezeték nélküli közlekedésre is alkalmasak, a szólók 64, a csuklósok 104 utast szállíthatnak.

Ez a troli Szegeden fut- biztosan nem ilyen lesz a fővárosi kolléga, hiszen most nem az Ikarus, hanem a Solaris a konzorciumi partner

A BKK közleményében felidézte, hogy a projekt többször is megcsúszott: először érvényes ajánlat híján kellett érvénytelenné nyilvánítani a közbeszerzési eljárást, a második próbálkozásnál pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság semmisítette meg az eredményt. Ezt az ügyet a BKK bíróságra vitte, ott megsemmisítették a bizottság határozatát, de ez még nem emelkedett jogerőre. Ezzel párhuzamosan a BKK új tendert indított, ennek nyertese lett a Solaris-Skoda konzorcium.

Jelezték: a villamostenderből a Skodát offshore háttere miatt korábban kizárták, a mostani vizsgálat azonban megállapította, hogy a cég tulajdonosi háttere megváltozott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink