Gyártók Bokrétaünnep a kecskeméti Mercedes-gyárban

Bokrétaünnep a kecskeméti Mercedes-gyárban

autopro.hu | 2015.03.27 14:24

Bokrétaünnep a kecskeméti Mercedes-gyárban

Március 27-én a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és partnerei a Csillag Óvoda és Bölcsőde bokrétaünnepét ünnepelték.

Hirdetés

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás tervezett befejezési ideje 2015 ősze. A 250 millió forintos európai uniós támogatás segítségével készülő projekt célja egy közel 70 gyermek befogadására alkalmas épületegyüttes építése. A beruházásnak köszönhetően a vállalat további munkahelyeket is teremt a gyermekek felügyeletét ellátó nevelők alkalmazásával. A munkakörülmények javításán túl ezzel a kezdeményezéssel a Mercedes-Benz immár a gyermekkortól a diplomáig ívelő támogatást nyújt a fiatal generációk képzésében.

Elérte legmagasabb pontját az épület

Thomas Geier gyárigazgató az ünnepségen elmondta: „Régóta dolgozunk azon, hogy javítsuk és szebbé tegyük munkatársaink munka- és életkörülményeit. Ennek egyik állomása, hogy itt dolgozó kollégáink gyermekei számára bölcsődét és óvodát építünk. Célunk, hogy a családtagok még közelebb lehessenek egymáshoz. Különleges alkalom azonban ez a nap számunkra azért is, mert gyárunk most ünnepli harmadik születésnapját.”

CLA-k a kecskeméti gyárban

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár három éve, 2012. március 29-én kezdte meg a Mercedes-Benz B-osztályok gyártását, amelyek jelenleg a rastatti és a kecskeméti gyár rugalmas gyártási hálózatában készülnek. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amely 2013 januárja óta gördül le a szalagról, harmadik modellje pedig a CLA Shooting Brake, amelyet 2015 januárjától gyártanak Kecskeméten. Ez utóbbi két modell kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készül, és innen jut el a világ minden tájára az ügyfelekhez.

A rastatti gyár 2012 októbere óta, a kecskeméti pedig 2014 májusától termel három műszakban. A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet elosztani a hálózaton belül. Az elmúlt évben kereken 150 ezer B- és CLA-osztály készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300 ezer autó gördült le a szalagokról.

Kiemelt Partnereink