Gyártók Belgiumból Spanyolországba költöztetik az Audi A1 gyártását

Belgiumból Spanyolországba költöztetik az Audi A1 gyártását

Panker Gergő | 2015.05.21 07:23

Belgiumból Spanyolországba költöztetik az Audi A1 gyártását

A gyártás újraszervezésének részeként a Volkswagen-csoport Belgium helyett a konszern Spanyolországban található üzemében folytatja az Audi belépőmodelljének, az A1 gyártását.

Hirdetés

Egy szakszervezeti forrás szerint a belga gyárba az A1 helyére egy új modell gyártását vinnék. Az Automotive News Europe értesülései alapján az új modell akár egy elektromos autó is lehet.

Spanyolországba költöztetnék a jelenleg Belgiumban készülő Audi A1 gyártását

Az Audi A1 gyártásának átköltöztetése Spanyolországba jelentősen csökkentené a konszern gyártási költségekeit. Azáltal, hogy áthelyezik az A1 gyártását a vállalatcsoport Barcelona közelében található martorelli üzemébe, a VW-csoport egy gyárban, egyetlen platformon gyárthatna több modellt is.

Az A1 utódja várhatóan 2018-2019-ben érkezik majd. Az új modell a VW MQB-A moduláris architektúrájára épül majd, amely az új Seat Ibiza alapját is képezi. Az Ibiza jelenleg is Martorellben készül.

Jurgen Thysmans, a brüsszeli gyár szóvivője elmondta: 2015 és 2019 között az Audi 500 millió eurót fektet a belga üzembe, így a 2500 ott dolgozónak nincs oka aggódnia a gyártóegység jövője miatt.

Tavaly 115 ezer Audi A1 készült a belga gyárban, míg ez a szám idén elérheti a 116 ezret. A szakszervezetek a harmadik negyedév végére várják a bejelentést a gyártást érintő változtatásokról. A Seat Ibiza, Leon és Altea modellek mellett az Audi Q3 kompakt szabadidő-autó is a Barcelona mellett található üzemben készül.

Kiemelt Partnereink