Gyártók Az összekapcsolás mestere lesz a Ford

Az összekapcsolás mestere lesz a Ford

autopro.hu/B.B. | 2016.07.25 18:23

Az összekapcsolás mestere lesz a Ford

2017-től az amerikai gyártó minden modelljében elérhető lesz az Apple CarPlay és az Android Auto, okostelefonos kapcsolatot megteremtő kiegészítő.

Hirdetés

A népszerű funkció már korábban is elérhető volt egyes Ford-modellekben, ám a gyártó most az autógyártók közül elsőként minden egyes termékénél az alapfelszereltség részévé teszi a jármű az iOS vagy Android-alapú telefonok közti kapcsolatot lehetővé tévő szolgáltatást.

Az újításhoz a gyártó mérnökei egy új platformot is kidolgoznak, az érkező Sync 3 a korábbi MyFord Touch rendszert válthatja, írja az autonews.com. A szoftver lehetővé teszi majd a jármű az okostelefonon keresztüli érintéssel vagy hanggal történő vezérlését, a zenelejátszás vagy navigálás pedig a korábbinál is egyszerűbb lesz. A Sync 3 a fejlesztők szerint nagy előrelépést jelent majd a funkcionalitás és a felhasználói élmény terén is, és kihúzza a talajt a vélekedés alól, miszerint a telefonos vezérlés a drága luxusautók kényelmi kiegészítője.

A telefon és az autó még közvetlenebb kapcsolata természetesen közlekedésbiztonsági kérdéseket is felvet: az autógyártó szerint az újítás csökkentheti a baleset számát, a bírálók szerint ugyanakkor egy újabb, a vezetésről a figyelmet elterelő tényezőről van szó.

Az Androiddal vagy iOS-szel szerelt telefonok adják az USA okostelefon-állományának 98 százalékát.

Kiemelt Partnereink