Gyártók Az Audi szerint sosem hagy cserben az új A4

Az Audi szerint sosem hagy cserben az új A4

autopro.hu | 2016.02.03 10:13

Az Audi szerint sosem hagy cserben az új A4

A gyártó 2009 óta készíti ezt a modelljét allroad változatban is. A középkategóriájú modell második generációja, az A4 allroad quattro Németországban és Európa-szerte nyáron érkezik a márkakereskedőkhöz, a modell még beárazás alatt van.

Hirdetés

A TFSI és az öt TDI erőforrás a 150-272 lóerő közötti teljesítménytartományt öleli fel, akár 27 lóerővel erősebbnek bizonyulva elődeiknél. Az Audi tervezőinek mindemellett akár 21 grammal is sikerült mérsékelni a szén-dioxid-kibocsátást. Az erőátviteli rendszer hatfokozatú, manuális sebességváltóval, valamint az új hétfokozatú S-tronic vagy a továbbfejlesztett nyolcfokozatú tiptronic váltóművekkel készülhet, a quattro állandó összkerékhajtás minden esetben már az alapkivitel része.

Az A4 Avant modellhez képest 23 milliméterrel magasabb felfüggesztések és a tekintélyes peremátmérőjű kerekek együttesen 34 milliméterrel megnövelt szabadmagasságot eredményeznek. Az alapkivitel konstrukciójának igényes alternatívájaként csillapítás-szabályozással kiegészített futómű is szerepel a kínálatban, amelynek karakterét az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszeren keresztül egyszerű gombnyomással változtathatja a vezető. Az Audi drive select bővített funkciókkal mutatkozik be az új A4 allroad quattro kínálatában. A jól ismert comfort, auto, dynamic, efficiency és individual (csak navigációs rendszerrel együtt) mellett itt a műutaktól távoli bevetésekre az offroad üzemmód is rendelkezésre áll.

Első kerekeinél továbbfejlesztett ötkaros felfüggesztéseket alkalmaztak a tervezők, míg hátul szintén ötkaros konstrukció váltotta fel a korábbi trapézkaros megoldást. Az intelligens vegyes anyaghasználat eredményeképpen a futómű elemeinek tömegét összesen 12 kilogrammal csökkentették a tervezők.

Már alapkivitelében 17 hüvelyk peremátmérőjű, sokküllős dizájn szerinti könnyűfém keréktárcsákkal szerelt kerekeken gördül, de a quattro kínálatában extrafelszerelésként további 17-19 hüvelykes változatok is rendelkezésre állnak. A belső szellőzésű féktárcsák elöl 338 milliméter átmérőjűek.

A csomagtartó alaphelyzetben 505 literes, a hátsó üléstámlák lehajtásával akár 1510 literig (a tetőig pakolva) is bővíthető. Az egyaránt elektromos mozgatású csomagtér-roló és csomagtérajtó szintén alapfelszerelés, utóbbi opcióként mozdulatvezérléssel is kiegészíthető. Kívánságra kihajtható vonóhorog is rendelkezésre áll, amely gombnyomásra elektromosan emelkedik ki a karosszéria alól.

Kínálatában az A4 sorozat minden biztonsági és vezetői segédrendszere megtalálható. Igazi különlegesség az előrelátó gazdaságossági asszisztens és a kiszállás-figyelmeztető, akárcsak az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített adaptív sebességszabályozás (adaptive cruise control). Újdonság a palettán a vontatmány-asszisztens, amely az MMI kezelőpanel segítségével könnyíti a manőverezést a járműszerelvénnyel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink