Gyártók A távolsági buszok piacának növekedésében bízik a Daimler

A távolsági buszok piacának növekedésében bízik a Daimler

autopro.hu | 2016.03.09 13:19

A távolsági buszok piacának növekedésében bízik a Daimler

A német gyártó közösségi közlekedési járművekre specializálódott részlege nem csak az európai kereslet miatt bizakodó.

Hirdetés

Bár Magyarországon leggyakrabban a városi buszparkok frissítéséről olvashatunk, a Daimler autóbuszokat gyártó divíziója a távolsági autóbuszok iránti kereslet növekedéséhez fűz nagy reményeket. A részleg vezetője szerint az öreg kontinensen az előző időszaknál is több ilyen autóbuszra lehet igény, mivel főleg a nyugat-európai piacon van különösen nagy szerepe a távolsági buszközlekedésnek.

Hartmut Schick elmondása alapján teljesen más a helyzet az itthon is gyakran a beszerzések tárgyát képező, helyi járatként szolgáló járművekkel: a rövidebb távú használatra szánt buszok piacán enyhe keresletcsökkenésre lehet számítani, írja az Automobilwoche.

A Magyarországon keresett városi buszok esetében kevésbé bizakodó a Daimler

A Daimler 2015-ben világszerte 28 ezer 801 buszt és alvázat értékesített, ennek 42 százalékát Latin-Amerikában, 28 százalékát pedig Nyugat-Európában. A dél-amerikai kontinens legfontosabb piacán, Brazíliában tavaly 47 százalékkal csökkent a kereslet, és bár a folyamat valószínűleg idén sem fordul meg, Hartmut Schick úgy véli, az újonnan megnyíló piacok kompenzálni tudják a kiesést.

Az egyik legerősebb új terület Irán lehet: a nyugati országok vállalatai előtt nemrég újra megnyíló piacon 17 ezer városi buszra, és akár háromezer távolsági buszra is igény lehet. Szintén pótolhatja a brazil értékesítési kieséseket a tavaly létrehozott indiai üzem szolgálatba állása.

Kiemelt Partnereink