Gyártók A legnagyobb autógyártó: dízelbotránnyal is első a VW

A legnagyobb autógyártó: dízelbotránnyal is első a VW

autopro.hu/B.B. | 2016.04.26 12:37

A legnagyobb autógyártó: dízelbotránnyal is első a VW

A wolfsburgi márka az elmúlt fél év nehézségei ellenére 2016 első három hónapjában több autót adott el, mint a Toyota, így visszaszerezte a legnagyobb autógyártó címét.

Hirdetés

Aki csak 2016 első negyedévének eredményeit figyeli, könnyen azt hiheti, az utóbbi fél évben nem történt semmi különös a Volkswagen háza táján, sőt, sikert sikerre halmoz a gyártó. A németek ugyanis az év első három hónapjában visszavették a Toyotától a legnagyobb autógyártó címét, hiszen az vásárlók a népautókra tartottak leginkább igényt.

Ennek ellenére hiba lenne azt feltételezni, hogy az emissziós botrány jót tett az eladásoknak, hiszen a váratlan fordulathoz több tényező is kellett, írja az Automobilwoche. A VW erős időszakot zárt Kínában, a Toyota azonban nem tervezett leállásra kényszerült: egy baleset miatt a korábban tervezettnél 2,3 százalékkal kevesebb (2,46 millió) új autót készített.

A kínai vásárlók segítették élre a német gyártót

A VW ezzel szemben még az Egyesült Államokban is növelte eladásait, az erős kínai kereslet segítségével pedig összesen 2,51 millió autót értékesített. A dobogóra a 2016. január és március közötti adatok alapján harmadikként a GM fért fel.

Biztosan érdekes lesz a második negyedéves eredmény is: a VW eladásai a dízelbotrány miatt kiszámíthatatlannak tűnnek, ám a Toyota április közepén ismét kényszerszünetet hirdetett – ezúttal természeti katasztrófa miatt.

Kiemelt Partnereink