Gyártók A közel-keleti és az afrikai térséget akarja bevenni a Ford

A közel-keleti és az afrikai térséget akarja bevenni a Ford

autopro.hu | 2014.11.25 14:38

A közel-keleti és az afrikai térséget akarja bevenni a Ford

Az autógyártó a világ legmagasabb épülete, a dubaji Burj Khalifa tetején mutatta be az új Mustangot, ezzel is kihangsúlyozva növekedési terveit a Közel-Kelet és Afrika régióban.

Hirdetés

A gyártó idén alakította meg új Közel-Kelet és Afrika részlegét, lefedve ezzel a vállalat autóipari érdekeltségeit Észak-Afrika, a Szubszaharai Afrika, Dél-Afrika és a Közel-Kelet 67 piacán. A Közel-Kelet és Afrika régióban a várakozások szerint 2020-ra 40 százalékkal, 5,5 millió darabra növekszik majd az iparág értékesítése. A vásárlók igényeinek kielégítésére a márka 2016-ig 26 modellt készül bemutatni a régióban, köztük a jövőre debütáló Mustangot.

Bill Ford mutatta be az új Mustangot

A Mustang bemutatása mellett a Ford már korábban bejelentette, hogy a Közel-Kelet és Afrika régióban bevezeti a Focus, a Fusion és a Lincoln MKC modelleket. A vállalat azt tervezi, hogy felgyorsítja új technológiáinak meghonosítását a régióban, elérhetővé téve itteni vásárlói számára az EcoBoost motorokat, a SYNC fedélzeti csatlakozási rendszert, a felfúvódó hátsó biztonsági övet, valamint a MyKey és egyéb vezetősegítő berendezéseket.

Az új Mustang a legendás modell eddigi legfejlettebb változata, ami kategóriája minden más autójához képest több vezetősegítő technológiát kínál. A ferdehátú és kabrió kivitelben gyártott autó új, formás karosszériája olyan világszínvonalú motorokat rejt, mint az új, turbótöltésű, 2,3 literes EcoBoost egység, vagy a több mint 420 lóerős, 5,0 literes V8-as blokk. A legmodernebb csatlakozási rendszerek mellett a Mustanghoz versenypálya-alkalmazások, startvezérlés és egyéb megoldások is rendelhetők.

– Majdnem ötven éve már, hogy a Ford azzal keltette fel a világ érdeklődését, hogy kiállított egy 1965-ös Mustangot a Föld akkori legmagasabb épülete, a New York-i Empire State Building tetején – emlékszik vissza Bill Ford, világszintű ügyvezető elnök.

Kiemelt Partnereink