Gyártók A kormány még mindig nem tud róla, hogy létezik magyar buszgyártás

A kormány még mindig nem tud róla, hogy létezik magyar buszgyártás

autopro.hu/G.I. | 2016.07.01 15:08

A kormány még mindig nem tud róla, hogy létezik magyar buszgyártás

Lázár Jánosnak valahogy nem sikerült belátnia, hogy nem létrehozni, hanem elismerni és támogatni kellene a hazai iparágat.

Hirdetés

– A magyar ipar mellett lobbizunk – fogalmazott a miniszter a magyar buszgyártásra vonatkozóan. – A kormány szívesen segít anyagi eszközökkel is – ezt már a fővárosi metrópótló buszok beszerzésével kapcsolatban közölte a politikus június 29-én.

Eddig jól hangzik a gondolatsor, ám ismét előkerült a „Magyarországon nincs is buszgyártás” téveszme, enyhébb formában. Lázár János szerint „van hat-nyolc, buszok összeszerelésével, illetve részben gyártásával foglalkozó magyar tulajdonú vállalat is”.

A szakportálunk által is bemutatott valóság ezzel szemben azt mutatja, hogy ez az információ csupán részben fedi a valóságot, teljesen azonban nem.

– Készül a kormányhatározat a metrópótlással kapcsolatban és július 5-ig megjelenik – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Reméljük, addigra eljut hozzájuk valahogy az információ, hogy Magyarországon létezik buszgyártás. Nem részben, hanem egészen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink