Gyártók A Toyota autógyárat építene Mexikóban

A Toyota autógyárat építene Mexikóban

autopro.hu | 2015.03.30 10:40

A Toyota autógyárat építene Mexikóban

A japán márka első személyautókat készítő üzemét tervezi megépíteni Mexikóban, felzárkózva ezzel sok más gyártóhoz.

Hirdetés

1 milliárd dollárt szán a Toyota az értesülések szerint már csak az igazgatótanács jóváhagyására váró tervre - a mexikói bővítés első eredménye, tehát maga a termelés megkezdése 2019 környékére várható. Úgy tűnik, a Corolla kompakt szedánja készülhet majd az új gyárban.

A történet érdekessége, hogy amennyiben valóban döntés születik egy közelgő beruházás megkezdéséről, az felülírhatja a Toyota elnökének kijelentését, miszerint három évig nem kíván újabb bővítésbe fogni a vállalat. Akio Toyoda szerint ugyanis főként a túlzottan lendületes terjeszkedés felelhet a közelmúltban előforduló minőségi problémákért és visszahívásokért.

Egy biztos: a döntés még nem született meg, amint ezt a Toyota szóvivője is megerősítette. - Folyamatosan értékeljük, hogy észak-amerikai termelési kapacitásunk megfelel-e a vásárlói igényeknek, ám a szóban forgó mexikói gyárépítésről egyelőre nem született döntés - közölte Itsuki Kurosu.

A Toyota 2002-ben alapította első gyárát Mexikóban. A Baja California tartományban található Tijuana városában a Tacoma pickup modellt gyártják.

Kiemelt Partnereink