Gyártók A Suzukit és a Mercedest is megbüntették

A Suzukit és a Mercedest is megbüntették

autopro.hu | 2014.08.27 08:27

A Suzukit és a Mercedest is megbüntették

A kínai gyakorlat ragadós: az indiai hatóságok piaci helyzettel való visszaéléssel, alkatrészek díjának manipulálásával és trösztellenes tevékenységekkel vádolnak 14 autógyárat, köztük a Magyarországon is tevékeny Mercedes-Benzt és a Suzukit is. Az autógyártókra összesen 240 millió dolláros bírságot szabtak ki.

Hirdetés

Az indiai versenyhivatal a 240 millió dolláros bírság mellett azt is elrendelte, hogy a büntetett autógyárak biztosítsanak alkatrészeket és felszereléseket a helyi, független szervizek számára és a garanciális javításokat is szabályozzák újra, a valós piaci viszonyoknak megfelelően. A külföldiek mellett a hazai gyártókat is megbüntették, a Tata és a Maruti-Suzuki mellett bírságot kapott a Honda, a Volkswagen, a Fiat, a BMW, a Ford, a General Motors, a Mercedes-Benz, a Nissan, a Toyota és az Indiában igen sikeres Skoda is.

Motorgyártás Indiában

Kínában a múlt héten megbüntették az Audit, a Mercedest gyártó Daimlert és több japán autógyártót is, monopolhelyzettel való visszaéléssel, alkatrészek és szolgáltatások díjának manipulálásával vádolva meg őket. A gyártókra 201 millió dolláros bírságot szabtak ki.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink