Gyártók A Mercedesnek is lesz motorkerékpárja

A Mercedesnek is lesz motorkerékpárja

Biró Csongor | 2014.11.03 08:49

A Mercedesnek is lesz motorkerékpárja

Az Audi-Ducati üzlet sikerét látva a Daimler is belecsap a kétkerekűek világába. Igaz, még csak kóstolgat, 25 százalékos részesedést szerzett az olasz MV Agustában.

Hirdetés

Az Audi és a VW-csoport utóbbi nagy rendezvényein komoly szerepet kapnak a Ducatik, ezt irigyelhette meg a Daimler, amikor Mercedes-AMG részlege részesedést vásárolt a patinás olasz MV Augusta márkában. Az olasz életérzés mellett a könnyű háromhengeres motorok fejlesztése áll az együttműködés hátterében. Ilyeneket épített nagyteljesítményű versenymotorjai számára az olasz manufaktúra. Az MV Augusta legendás név, a motorsportban 75 világbajnoki és konstruktőri cím birtokosa.

MV Augusta F30 800 Ago és a Mercedes AMG GT S - a legerősebb modellek

A Daimler nem árult el pénzügyi részleteket (az Audi 2012-ben 860 millió euróért vette meg a Ducati 100 százalékát), a két márka között kezdetben marketing és értékesítési együttműködés várható.

A Daimler várhatóan nem a háromhengeres motorok alkalmazásában követi a BMW-t és a Volkswagent, hanem a hatótávnövelő benzinmotorok alkalmazásában (lásd BMW i3, vagy a hibrid i8). A Párizsi Autószalon egyik érdekessége a Volkswagen XL Sport volt, amelyet kétszáz lovas, kéthengeres Ducati motor hajtott.

Az MV Augusta a hetvenes években tűnt el, hogy 1992 újjászülessen Claudio Castiglioni jóvoltából. Az utóbbi tíz évben azonban nehézségekkel küzdött a márka, amelyet a Harley-Davidson és a maláj Proton is birtokolt. 2010-ben visszavásárolta Castiglioni, majd halála után a fiára, Giovannira szállt a márka tulajdonjoga. A gyártó 260 dolgozónak ad munkát az észak-olaszországi Lago di Varesében, ahol három-, illetve négyhengeres, 675-1100 köbcentis motorkerékpárokat készítenek.

Kiemelt Partnereink