Gyártók A Mercedes-Benz növeli gyártókapacitását az Egyesült Államokban

A Mercedes-Benz növeli gyártókapacitását az Egyesült Államokban

Panker Gergő | 2014.09.15 16:54

A Mercedes-Benz növeli gyártókapacitását az Egyesült Államokban

A Mercedes-Benz kedvező lehetőségeket lát az amerikai piacon és növeli helyi gyártókapacitását az Alabama állambeli Tuscaloosában található üzemében.

Hirdetés

– Folyamatosan rekordeladásaink vannak az USA-ban. A C-osztály gyártásának elindításával egy új sztenderdet hozunk létre a legjelentősebb piacunkon – mondta Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, valamint a Mercedes-Benz autó üzletágának vezetője a Mercedes Alabama állambeli Tuscaloosában található gyártóbázisánál tett látogatása során.

A Mercedes-eladások az idei év első nyolc hónapjában 8,2 százalékkal 205 894 darabra nőttek az Egyesült Államokban. A német prémium márka csak augusztusban 27 078 darab (+9.4 százalék) autót adott el, amellyel új rekordot állított fel.

– Mi vagyunk az első német gyártó, akik luxuskategóriás szedánt gyártanak az Egyesült Államokban. A C-osztállyal kibővítjük a Tuscaloosában található Mercedes-gyár kapacitásait. Büszkék vagyunk a csapatunkra, amiért ilyen jó munkát végeznek – nyilatkozta Markus Schaefer, a Mercedes-Benz autógyártásért és beszállítói-lánc menedzsmentért felelős igazgatói tanács tagja.

Jövőre egy újabb kapacitásbővítés érkezik és egy új SUV modell gördül majd le a tuscaloosai gyártósorról. A Mercedes áprilisban már betekintést nyújtott az új modell formavilágába a Pekingi Autószalonon bemutatott Concept SUV Coupé tanulmányautóval.

– A Mercedes már most a legszínesebb termékcsaláddal rendelkező gyártó az amerikai piacon megtalálható márkák közül. Termékskálánk az SLS AMG modelltől egészen a CLA-ig terjed. Az új modellel egy újabb belépőszintű szegmenst hoztunk létre. Vásárlóink reakciója messze túlszárnyalja a várakozásainkat – mondta Dieter Zetsche.

A modell tavaly szemptemberi debütálása óta 27 ezer Kecskeméten gyártott CLA-t adtak el az Egyesült Államokban. A Mercedes szeptemberben a GLA-val Amerikában elsőként egy kompakt szabadidő-autót dob piacra, a kupé S-osztály pedig október közepén érkezik a helyi szalonokba.

312 534 eladott autóval 2013-ban az Egyesült Államok volt a Mercedes-Benz legnagyobb piaca. Tavaly minden ötödik Mercedes személyautó amerikai vásárlókhoz került.

– Idén az amerikai piac körülbelül öt százalékos növekedést várunk, amely 16,4 millió eladott személyautót és SUV-ot jelent. Ezen felül arra számítunk, hogy a prémiumpiac a hagyományos autók piacához képest jelentősebb mértékben bővül majd. Ebből feltétlenül profitálni szeretnénk, amiben fontos szerepet fognak játszani az új modelleink – hangsúlyozta a Daimler elnöke.

Ennek tükrében fontos szerepet játszik majd az új C-osztály, melynek első példánya 2014. június 18-án gurult le a gyártósorról Tuscaloosában, és amely 2014. augusztus 25-e óta kapható az amerikai piacon.

A Mercedes-Benz az Egyesült Államokban

A Tuscaloosában található gyárat (Mercedes-Benz U.S. International) 1995-ben alapította a Mercedes. Az első autó, a Mercedes-Benz M-osztály gyártása 1997-ben kezdődött. Az M-osztályt később a GL-osztály és az R-osztály követte. Tavaly több mint 185 ezer járművet gyártottak az amerikai üzemben, és máig összesen több mint kétmillió jármű gurult le a gyártósorról. 1993 óta a Mercedes-Benz több mint 4 millió dollárt (kb. 1 milliárd forint) fektetett a gyártóbázisba, amelybe beletartozik a 2010 és 2015 közötti fejlesztési projektre fordított 2,4 milliárd dolláros (kb. 600 millió forint) beruházás is.

Kiemelt Partnereink