Gyártók A Mahindra lehet a Saab megmentője

A Mahindra lehet a Saab megmentője

Biró Csongor | 2014.09.11 10:11

A Mahindra lehet a Saab megmentője

Az indiai Mahindra együttműködési lehetőségeket keres a PSA/Peugeot-Citroen vállalatcsoporttal és a Saab gyártásának tulajdonjogait birtokló kínai NEVS céggel.

Hirdetés

Az indiaiak terjeszkedéséről az ország vezető gazdasági lapja, az Economic Times írt, megemlítve, hogy a cégnek létszükséglet egy piaci szövetség, hogy kimozdítsa a holtpontról. A Mahindrának ugyanis fokozatosan gyengül a pozíciója a hazai piacán, miközben nemzetközi terjeszkedése sem sikeres. A koreai SsangYongot is birtokló márka Európában és Oroszországban vetné meg a lábát, az ukrán válság és az orosz embargó miatt utóbbi még sikerülhet is.

Vevő kell a Mahindra XUV500-ra

A kínai National Electric Vehicle Sweden (NEVS) 2012-ben vette meg a csődbe ment Saabot, ám azóta sem sikerült beindítani a tömegtermelést, anyagi nehézségekkel küzdenek, tőkét akarnak, bárhonnan. Két autógyártóval tárgyalnak pletykák szerint. Bár nem erősítették meg, a Mahindra lehet az egyik.

A PSA azért került a képbe, mert a franciáknak eltökélt szándékuk, hogy visszatérjenek az indiai autópiacra, amelyet a kilencvenes években hagytak el. 2011-ben új gyár építésével tervezték a visszatérést, de pénzügyi nehézségek miatt fel kellett adniuk elképzeléseiket, a Mahindrával való szövetkezés kinyitná India kapuit.

Kiemelt Partnereink