Gyártók A GM és a Renault szemében egyaránt szálka a Tesla 3

A GM és a Renault szemében egyaránt szálka a Tesla 3

autopro.hu | 2016.04.08 14:51

A GM és a Renault szemében egyaránt szálka a Tesla 3

Az autóiparban nem megszokott marketing- és értékesítési stratégia láttán több vállalat vezetője is hangot adott véleményének – Elon Musk lépésének megítélése meglehetősen vegyes.

Hirdetés

Lassan már egy hét is eltelik az új Tesla bemutatása óta, de a különböző autóipari portálok címoldalain még mindig jócskán vannak Elon Musk vállalatáról szóló hírek. Ezek közül talán a legérdekesebb azok, amelyek a többi autógyártó vezetőinek véleményéről számolnak be. Ahogy a Model 3, valamint a hozzá fűzött szektorváltoztató víziók megítélése is rendkívül széles skálán mozog, a versenytársak is különböző álláspontokat képviselnek.

Bár hasonló paraméterekkel bír, a Chevrolet Bolt nem lesz a Model 3 versenytársa

A General Motors marketingesei meglehetősen pozitívan látják a hamarosan a szalonokban megjelenő Chevrolet Bolt jövőjét. – Nem volt szükségünk előlegre, hogy megkezdjük termékünk gyártását – szúrt oda enyhén a Teslának a GM szóvivője. Fred Ligouri szerint izgatottan és bizakodóan várják a modell értékesítésének megkezdését, írja az autoblog.com. A Bolt és a Model 3 árazását és hatótávolságát tekintve igencsak hasonlít egymásra, ám a stílus és a célközönség eltérése miatt valószínűleg nem lesznek komoly konkurenciái egymásnak.

A Nissan köszöni az ingyen reklámot - Carlos Ghosn szerint most indul be a verseny

Máshogy ítéli meg a helyzetet Carlos Ghosn. A Renault-Nissan szövetség első embere szerint a Teslához beérkezett negyedmillió előrendelés jót tesz az tisztán elektromos meghajtású személykocsik versenyének, hiszen a gyártók legmodernebb fejlesztéseire irányítja a figyelmet, ezzel együtt pedig a versenytársaknak is jó reklámként szolgál. A vezető szerint az a tény, hogy sok ember hajlandó előleget fizetni egy olyan autóért, amelyet csak 2017 végén kaphat meg, jó jel az iparág számára, írja az Automotive News. Carlos Ghosn nyilatkozatából nagyon úgy tűnik, hogy a Nissan felveszi a kesztyűt, és kíváncsian várja a Tesla értékesítéseinek erősödését.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink