Gyártók 700 fős leépítést tervez a VW

700 fős leépítést tervez a VW

autopro.hu/B.B. | 2016.07.01 09:57

700 fős leépítést tervez a VW

A gyártó zwickaui üzemében több száz ideiglenes munkavállalót bocsátanak el. Mindeközben a márka a beszállítói oldalon is szűkebbre húzná a nadrágszíjat.

Hirdetés

Június végével hétszáz kölcsönzött munkaerős állás szűnik meg a Volkswagen zwickaui gyárában, a munkáltató ugyanis nem hosszabbítja meg a lejáró szerződéseket, számol be az Automobilwoche. A gyártó már 2015 végén bejelentette, hogy a dízelbotrány miatti költségcsökkentés Zwickaut is érinteni fogja, de a munkahelyek számának csökkentése a Phaeton gyártásának a drezdai gyárban történő leállításával is összefüggésben lehet.

A tartományban tízezer főt foglalkoztató autógyártó 400 főnek más üzemeiben kínál majd munkát, 160 fő pedig a konszerntag Porsche lipcsei üzemében dolgozhat majd tovább, ahol a hamarosan az új Panamera készül majd.

Ezzel párhuzamosan a gyártó újabb fronton hirdetett spórolási terveket, Francisco Javier Garcia Sanz beszerzésért felelős vezető tájékoztatása szerint a Volkswagen a beszállítókkal kapcsolatos kiadásait is kisebbre szabná. Sanz úgy véli, a VW-nek innovatív és hatékony beszállítókra van szüksége, és a versenyképesség megtartása érdekében le kell vonni a beszállítókkal kapcsolatos következtetéseket. A vezető elismerte a beszállítók munkájának fontosságát, különösen most, amikor a vállalat új stratégiát hirdetett az alternatív meghajtás fejlesztésére. A gyártó mostani és leendő beszállítói azonban szinte biztosra vehetik, hogy a szerződéskötések során a korábbihoz képest szigorúbb partnerrel találják szembe magukat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink