Gyártók 42 millió autó: termelési rekord a VW wolfsburgi gyárában

42 millió autó: termelési rekord a VW wolfsburgi gyárában

autopro.hu | 2014.10.23 09:22

42 millió autó: termelési rekord a VW wolfsburgi gyárában

A jubileumi gépjármű egy panoráma tolótetővel felszerelt Orix-fehér Volkswagen Golf GTE1 volt 204 lóerős teljesítménnyel.

Hirdetés

– Ma 42 millió jó okunk van arra, hogy az üzemben végzett munkánkra büszkék legyünk. Ezzel a jubileummal a wolfsburgi gyár új mércét állít a hatékony termelésben. A köszönet elsősorban az itt dolgozó kolléganőket és kollégákat illeti, az ő magas fokú elkötelezettségük és kiemelkedő szakmai tudásuk tette lehetővé, hogy ezt a sikert elérjük – nyilatkozta Jens Herrmann, az üzem vezetője.

1974 óta írja a konszern a Golf sikertörténetét

– Ez a rendkívül magas 42 milliós darabszám annak a bizonyítéka, hogy az üzemben dolgozó munkatársak immár generációkon keresztül óriási elhivatottsággal és hozzáértéssel építik az autókat. Ezek azok az értékek, amelyek megkülönböztetik a wolfsburgi gyárat – tette hozzá Andreas Heim és Jürgen Hildebrandt, az üzemi tanács két tagja.

Jelenleg a Golf, a Golf Sportsvan, az e-Golf2, a GTE illetve a Touran és a Tiguan gyártása folyik Wolfsburgban, az üzem termelési kapacitása a napi 3 ezer 800 autót is meghaladja. Tízesztendőnyi sorozatgyártást követően 1955-ben már az egymilliomodik Bogár elkészültét ünnepelhették Wolfsburgban, ahol 1974-ig pontosan 11 millió 916 ezer 519 darabot gyártottak ebből a típusból. 1974-ben vette kezdetét a Golf gyártása, amely kategóriájának névadójául is szolgált, és amelyből 1976-ban már az egymilliomodik darab gördülhetett le a wolfsburgi szerelőszalagról, 1988-ban pedig már a tízmilliomodik Golfot ünnepelhette a wolfsburgi gyár. A kilencvenes évek során többek között a Polo és a Lupo bővítette a gyártási palettát.

A 25 milliomodik Golf 2007-ben hagyta el a gyárat, míg a 30 milliomodik Golfot 2013-ban ünnepelhette az üzem. Wolfsburgban az idők során összesen több mint 20 különböző modell készült, többek között a Passat, az Audi 50, az Audi 80, az Audi 100, a Jetta, a Bora, a Golf Variant és a SEAT Arosa.

Kiemelt Partnereink