Gyártók 3 millió veszélyes autóját hívja vissza a Toyota

3 millió veszélyes autóját hívja vissza a Toyota

autopro.hu/B.B. | 2016.06.29 10:25

3 millió veszélyes autóját hívja vissza a Toyota

Két hiba miatt tengernyi autót várnak kényszerjavításra a japán gyártó szervizei. Az ok a Takata légzsákjának, illetve az üzemanyag-ellenőrző rendszer hibája.

Hirdetés

Egyszerre két visszahívást jelentett be a Toyota. Kedden késő este 1,43 millió Priust és Lexus CT200h modellről rendelkeztek, mivel ezek a már jól ismert veszélyes Takata-légzsákokkal vannak felszerelve. Bár a gyártó nem tud saját modelleihez kapcsolódó sérülésről vagy halálos áldozatról, a 2010 és 2012 között gyártott járművek biztonsági kiegészítői az idő múltával egyre egy baleset során nagyobb veszélyt jelentenek a járműben tartózkodókra.

A keddi bejelentést szerdán egy másik követte, a Reuters szerint 2,87 millió jármű tulajdonosának az üzemanyagot ellenőrző rendszer hibája miatt kell a szerviz felé vennie útját. A gyártó a hosszú távon az üzemanyag szivárgását lehetővé tévő hibával kapcsolatban sem tud balesetről, vagy sérülésről. Ez a visszahívás a 2006 és 2015 között készült Prius, Auris és a népszerű Corolla modellekre vonatkozik.

A két visszahívásban összesen 3,37 millió autó érintett. Ennek az az oka, hogy egyes Prius modelleknél mindkét probléma fellépett. Az egyszerre csökkenti a javítandó autók számát, és emeli a fogyasztói bizalomvesztés kockázatát – az egyszeri visszahívás sem tesz jót a márka megítélésének, hát még ha egymás után több nem tervezett javításra is sort kell keríteni ugyanannál a példánynál.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink