Gyártók 2016-ban is megkapja a fizetését Winterkorn?

2016-ban is megkapja a fizetését Winterkorn?

autopro.hu | 2015.12.21 06:58

2016-ban is megkapja a fizetését Winterkorn?

Még egy évig él a Volkswagen visszalépett vezérének szerződése, legalábbis így értelmezi a jelen helyzetet a felügyelőbizottság. Akkor pedig a juttatások is járnak neki.

Hirdetés

Kezd külön életre kelni Martin Winterkorn sorsa és pénzügyi helyzete a dízelbotrány oldalvizén. Míg korábban főleg az került az érdeklődés középpontjában, mennyi fizetést vihet haza a nagy hatalommal bíró járműipari guru, nemrég már az került terítékre a nemzetközi sajtóban, hogy talán a saját vagyonával is felelnie kell a volt vezérigazgatónak a csalás következményeiért.

Drágább lenne megválni tőle?

Újabb fordulat, hogy a ZDF információi szerint a Volkswagen igazgatótanácsa "egyetért abban", hogy a vállalat és a vezérigazgató közötti szerződés annak lejártáig, vagyis 2016 december 31-ig érvényes. egyes vélemények szerint ezzel azt próbálja elérni a veeztőség, hogy ne kelljen – egyelőre – tetemes végkielégítést fizetniük Martin Winterkorn részére. Amit egy év múlva viszont mégis meg kell majd tenniük, feltéve, ha addig nem történik újabb fordulat az ügyben. Az elmúlt eseménydús hónapokat látva igencsak esélyes, hogy lesz még miről írnunk.

Kiemelt Partnereink