Trend 1780 kilométert gurulhat egy tank gázolajjal a Superb Greenline

1780 kilométert gurulhat egy tank gázolajjal a Superb Greenline

autopro.hu | 2015.09.02 08:07

1780 kilométert gurulhat egy tank gázolajjal a Superb Greenline

Tökéletesített aerodinamika és a kipufogógáz utólagos kezelése is hozzájárul a Škoda Superb 100 kilométerenkénti 3,7 literes fogyasztásához.

Hirdetés

Az új Škoda Superb GreenLine modell elsőként a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt. A kivételesen alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett mindössze 95 gramm/kilométer szén-dioxid-kibocsátásával az 1.6 TDI motorral szerelt autó mind limuzin, mind kombi kivitelben komoly mércét állít szegmensében. A cseh gyártó zászlóshajójának zöld változata egyetlen tank üzemanyaggal akár 1780 kilométert is képes megtenni - állítja a sajtóanyag.

Az autó 88 kW teljesítményű erőforrásához 6 fokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. Csakúgy, mint a többi hagyományos Superb modellnél, az 1.6 TDI változatnál is szériafelszereltség a start-stop rendszer, illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás. Az új GreenLine sorozat további különlegessége, hogy rendelkezik hosszabb áttételezésű hatfokozatú kézi váltóval és SCR (szelektív katalitikus redukció) katalizátorral. Mindezeken túl a mérnökök aerodinamikai szempontból is finomhangolták az új Superb GreenLine karosszériáját és alvázát.

Ha tényleg megfizethető lesz, sok ilyen autóval találkozhatunk majd az utakon

A futómű 15 milliméterrel lejjebb került, emellett a limuzin modellnél a csomagtér ajtajára, míg a kombi kivitelnél a tetőre légterelő került, amely a többi módosítással együtt a légellenállási értékek jelentős javulását és a légellenállási együttható csökkenését eredményezte. Így a limuzin 0,263, a kombi kivitel pedig 0,275 értéket teljesít, ehhez alacsonyabb gördülési ellenállású abroncsok is hozzáteszik a magukét.

Bár a zöld csatahajó modellváltozatainak ára még nem ismert, megnyugatató tudni, hogy a Škoda célkitűzése alapján a környezetkímélő mobilitásnak mindenkor megfizethetőnek kell maradnia, a vásárlók és a környezet érdekében egyaránt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink