Gyártók 154 millió forintos képzési támogatást kap az Opel

154 millió forintos képzési támogatást kap az Opel

MTI | 2015.03.02 15:52

154 millió forintos képzési támogatást kap az Opel

Több mint ötvennel növeli a tanulói létszámot a vállalat, emellett bővíti az oktatott szakmák körét is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

Hirdetés

A jelenlegi villanyszerelő és gépi forgácsoló szakképesítések mellett az automatikai technikus és a mechatronikai technikus szakmák gyakorlati képzése is megvalósul a bővülő és korszerűsödő tanműhelyben - ismertette a tárca.

A cég vállalta, hogy a támogatással létrejövő tanműhelyt legalább öt évig a gyakorlati képzés céljaira használja, a tanulói létszámot pedig legalább öt éven keresztül fenntartja. A vállalat az új beruházással kiemelten támogatja a munkaerő-utánpótlás képzését és a nyugat-magyarországi régió duális képzését is - áll az NGM közleményében.

A General Motors magyarországi termelőüzeme, az Opel Szentgotthárd Kft. több mint húsz éve gyárt személygépkocsi-motorokat és alkatrészeket. A kft. az elmúlt évek során az anyavállalat kiemelt motorgyártó központjává vált.

A magyar vállalat nagy gondot fordít munkavállalóinak magas szintű képzésére, illetve a képzett munkaerő pótlására, így az elmúlt években középiskolai tanulók gyakorlati képzése is elindult a szentgotthárdi gyárban - hangsúlyozta az NGM.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink