Gyártók 100 éves a BMW - stílusos ajándékkal lepte meg őket a rivális

100 éves a BMW - stílusos ajándékkal lepte meg őket a rivális

Gégény István | 2016.03.07 08:38

100 éves a BMW - stílusos ajándékkal lepte meg őket a rivális

Március 7-én ünnepli kerek születésnapját a bajor gyártó – konkurenshez méltó gratuláció érkezett hozzájuk Stuttgartból.

Hirdetés

Házi feladat: dicsérjük meg úgy a versenytársunkat – előzékenyen ajándékot is felajnálva –, hogy ezzel valójában magunkat fényezzük. A Mercedes-Benz osztályzata: jeles.

Történt pedig, hogy 1916. március 7-én megalapították a Bayerischen Motorenwerke vállalatot, amely azóta ontja magából a BMW modelleket. Ami azt illeti, az utóbbi években az Audit is bennfoglaló trió vezető pozícióját a bajorok birtokolják, ez pedig nyilván fájó tény a két másik gyártó számára. A Mercedes kreatív szakemberei azonban megtalálták a stílusos visszavágás lehetőségét, s olyan születésnapi üdvözletet küldtek a riválisnak, hogy azt egy ideig biztosan emlegetni fogják.

– 100 évvel ezelőtt megalapították a BMW-t Münchenben. 30 évvel korábban, 1886-ban viszont Carl Benz és Gottlieb Daimler egymástól függetlenül feltalálták az autómobilt, egy évtizedre rá pedig közösen létrehozták a mai Daimler konszern elődjét, megalapítva a Mercedes-Benz márkát – írták a stuttgarti központból, megalapozva a csattanót. – Szívből gratulálunk a világszerte elismert BMW-nek a jubileumhoz, s ennek örömére az autógyártó valamennyi munkatársa számára lehetővé tesszük, hogy megismerhesse az autómobilok teljes történetét – fogalmaz a Mercedes-Benz nevében Ralf Glaser kommunikációs vezető.

Ilyesmit láthatnak ingyen a BMW munkatársai

Az ajándék pedig ezek alapján nem is lehet más, mint díjtalan belépés az érintett ünnepi kör tagjai számára a Mercedes-Benz Múzeumba március 8-13. között, közvetlenül a bejárat előtti, exkluzív parkolási lehetőséggel.

Vitathatatlanul frappáns meglepetést készített tehát riválisa számára a Mercedes, de a történetnek ezzel nincs vége. Münchenben szintén alkalmaznak ugyanis kommunkációs vezetőt, aki nem volt rest reagálni a különleges felajánlásra. Válaszlevelében Maximilan Schöbert megköszönte az ajándékot, egyúttal emlékeztette konkurensét, hogy vállalatuk "a következő 100 év" mottójával ünnepli a kerek évfordulót. – Ennek jegyében pedig elsősorban előre tekintünk. Örömmel készülünk a személyautók prémium szegmensében várható újabb évszázadnyi versenyre – reagált a trónkövetelőnek az élen álló BMW.

Arccal a jövő felé

Érdeklődve figyeljük továbbra is a kölcsönös előzékenység fordulatait.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink