Elemzések Így szánkózott a mélybe az üzemanyagok ára

Így szánkózott a mélybe az üzemanyagok ára

autopro.hu | 2015.01.29 11:03

Így szánkózott a mélybe az üzemanyagok ára

Megmutatjuk a dimbes-dombos lejtőt, amelynek mentén derekasan alászállt a benzin és a gázolaj ára.

Hirdetés

Egy kissé magunk is monotonnak érezzük az elmúlt hónapok folyamatát, hiszen szerda és péntek közeledtével, illetve elérkeztével szinte biztosan csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, noha következetesen apró, bruttó 2-6 forintos lépések mentén. Mi pedig, mivel több tekintetben is érinti olvasói körünket a tény, rendre hírt is adtunk és adunk továbbra is ezekről a változásokról.

Az ok ismert, s bár a kifli nem lett sokkal olcsóbb, személyautósok és fuvarozók egyként élvezik a trend előnyeit. Amint megírtuk, a BKK és a MÁV sem panaszkodik, szemben a kormányzattal, amely így jelentős adóbevételektől esik el.

Néha érdemes megállni, egy kissé távolabbról rátekinteni a mindennapjainkat átjáró folyamatokra. Ezt javasoljuk most olvasóinknak: az alábbi grafikon segítségével bárki rádöbbenhet, mekkora lejtmenetet produkált az üzemanyagok ára pár hónap alatt, az elmúlt évek szerényebb ármozgásaihoz viszonyítva. Felhívjuk a figyelmet, hogy az ábra csupán a tavalyi értékeket köti össze vonallal - a nagyjából aktuális, idei mutató a kép jobb szélén, igencsak a mélyben található.

(Forrás: MTI)

A jövő, a folytatás nehezen megjósolható, hiszen az árváltozás összefügg az OPEC esetleges stratégiaváltásával, az orosz gazdaság fejleményeivel, továbbá a nemzetközi devizapiac fordulatokban nem szűkölködő mozgásával.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink