Elemzések Nem találja ki, ki készítette a legtöbb autót tavaly Magyarországon – ez történt a 23. héten

Nem találja ki, ki készítette a legtöbb autót tavaly Magyarországon – ez történt a 23. héten

Wurmbrandt András | 2017.06.12 11:00

Nem találja ki, ki készítette a legtöbb autót tavaly Magyarországon – ez történt a 23. héten

Az Audi, a Mercedes és a Suzuki több mint félmillió autót gyártottak együtt hazánkban tavaly. Heti összefoglalónkból kiderül, melyik gyártó mennyit készített pontosan.

Hirdetés

Gyártók

A három magyarországi autógyárban, a győri Audiban, a kecskeméti Mercedesben és az esztergomi Suzukiban tavaly több mint félmillió autó készült, és az említett cégek újabb beruházásokat terveznek profitjukból. A Suzuki 211 ezer, a Mercedes 190 ezer, az Audi 123 ezer új autóval járult hozzá az ágazat tavalyi teljesítményéhez. Mindhárom cég nyereséggel zárta az évet, összesített bevételük a cégbírósági adatok szerint közel 13 milliárd euró volt, adózás előtti profitjuk pedig megközelítette a félmilliárd eurót.

Beszállítók

Képzési központot nyit diákok és saját dolgozói számára a Continental. A Continental Automotive Hungary Kft. szeptember elején nyitja meg új elektronikai technikus tanműhelyét Budapesten. Az állam a Continental tanműhelyének létrehozásához közel 123 millió forint támogatást biztosít.

Az additív technológiák a nyakunkon vannak: már nem csak műanyag alkatrészeket lehet additív technológiával gyártani, hanem fémet is. Ennek óriási hatása lesz az öntészetre. Ez az Ipar 4.0 talán legnagyobb jelentőségű alkalmazása. Braun Zsolttal, a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. műszaki igazgatójával beszélgettünk.

A Continental egy svédországi ipari parkban vásárolt területet, hogy a jövőben képes legyen pitypangból gumiabroncsot gyártani. A Taraxagum gumiabroncs labor környezetében ipari célra szánt pitypang-termesztést is terveznek. Az előremutató beruházás részleteiről Rábai Dánielt, a Continental Hungaria Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

A szombathelyi LuK Savaria Kft-ben július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a gyárigazgatói pozíciót- tájékoztatta lapunkat a Schaeffler csoporthoz tartozó társaság.

Szolgáltatók


A nyugat-európai reálbér 60 százalékát kellene elérniük a magyarországinak ahhoz, hogy ne menjenek külföldre dolgozni a munkavállalók, a bérfelzárkóztatásnak a termelékenység emelkedésével kellene járnia- erről Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt.

Évente több száz millió forintra rúg a hamisított autóipari termékek értéke, az ilyen áruk a közlekedők életét is veszélyeztethetik - mondta Teleki József ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának igazgatója.

Digitális tudás tekintetében a magyarok a középmezőny sereghajtói. A szakemberek régóta kongatják a vészharangokat ez ügyben, többen kimondták már, hogyha az oktatásban nem történik változás, ellehetetlenednek a magyar vállalkozások.

A Waberer´s International Zrt. újra kérelmezi a társaság törzsrészvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) a prémium kategóriába; a cég a meglévő részvények értékesítése mellett 50 millió euró friss tőkebevonására számít – jelentette be a társaság.

Techtogether

A Kefo Motorsport beszámolt az elmúlt időszak történéseiről: új támogatókat tudhat maguk mögött a Pallas Athéné Egyetem Formula Student csapata, továbbá az új jármű összeszerelése is napokon belül elkezdődhet.

Kiemelt Partnereink