Elemzések Felmérés: Mennyire mobilisak a magyar mérnökök?

Felmérés: Mennyire mobilisak a magyar mérnökök?

2016.11.24 14:30

Felmérés: Mennyire mobilisak a magyar mérnökök?

Töltse ki ezt a kérdőívet, hogy a járműipari cégek az ön véleménye ismeretében tudjanak munkát ajánlani önnek!

Hirdetés

A járműipari szektorra jellemző munkaerőhiány volt az egyik hangsúlyos témája a Portfólió 2016-os őszi járműipari szakmai konferenciájának, amelyen a Hays Mérnökségi & Gyártási toborzási díviziója is részt vett. A jelentős hazai és külföldi autóipari szereplők és szakemberek részvételével zajló tanácskozás HR kihívások- Magyarország mint versenyképes munkaadó című panelbeszélgetésén Ács László, a Mercedes Benz Manufacturing Kft. személyzeti igazgatója felvetette: érdemes lenne megkérdezni a magyar mérnököket, mi az oka annak, hogy külföldre költöznek és mi motiválná őket, hogy visszajöjjenek?

Ezt az ötletet gondolta tovább a Hays, amikor összeállította az itt elérhető kérdőívet, hogy felmérjék a magyar mérnökök mobilitását munkahely választás szempontjából. A felmérésben a következő kérdésekre keresik a választ: Mik lehetnek azok a tényezők, amelyek miatt hajlandóak lennének a lakóhelyüktől távolabbi álláslehetőséget elfogadni? Ha tervezik, hogy külföldre költözzenek, annak mi az oka? Amennyiben külföldön élnek, mi motiválná őket arra, hogy visszaköltözzenek Magyarországra?

A kérdőív önkéntes és anonim, kitöltése körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ha ön mérnök, szánjon rá időt, és töltse ki a kérdőívet itt, hogy a cégek az ön véleménye ismeretében tudjanak munkát ajánlani önnek!

Kiemelt Partnereink