Elemzések Ez történt a 18. héten a magyar járműiparban

Ez történt a 18. héten a magyar járműiparban

autopro.hu | 2015.04.30 17:47

Ez történt a 18. héten a magyar járműiparban

Kifaggattuk a BKK-t a járműbeszerzésekről, nőkre vár a járműipar, a VW vezére nem jött Budapestre. Jönnek viszont az elektromos töltőállomások, okosodik a tömegközlekedésünk, a GKI szerint megbukott a magyar gazdaságpolitika.

Hirdetés

Gyártók

Az Audi Hungaria személyügyi referenseinek vezetője, Németh Kinga a győri autógyár női munkavállalókkal kapcsolatos törekvéseiről nyilatkozott szakportálunknak.

Újabb információt közöltünk a VW vezérkarát érintő válságról - kiderült ugyanis, hogy Ferdinand Piech nem önszántából mondott le. Itt olvashatóak a részletek.

A történetnek magyar szála is kerekedett, ugyanis Martin Winterkorn – nyilvánvalóan a trónviszály okán – lemondta e hétre tervezett budapesti egyetemi előadását.

Beszállítók

Ötven új munkahely jött létre mintegy 1,4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál.

Elhunyt Görcs Imre, aki korábban a Rábánál dolgozott, majd a győri székhelyű Gimex-Hidraulika Kft. alapító ügyvezetőjeként szerzett magának nevet.

Szolgáltatók

Járműbeszerzésekre vonatkozó kérdéseket tettünk fel a Budapesti Közlekedési Központnak, akik válaszukban pontos darabszámokkal jelölték meg, hány új buszt, trolit, villamost, metrókocsit, HÉV szerelvényt kellene lecserélni, s milyen tenderek vannak folyamatban, illetve kiírás előtt.

Még idén 150 új elektromosautó-töltőállomást telepítenek Magyarországon. Ezt Bottyán Balázs, az elektromos autózás terjedését segítő Jedlik Ányos Klaszter (JÁK) ügyvezető igazgatója közölte.

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozó Metrans Danubia Kft., amely a beruházás első fázisában 200 új munkahelyet teremt.

Jön a hazai tömegközlekedés okosítása: országosan egységes közösségi közlekedési rendszer technológiai kereteit és az ehhez kapcsolódó elektronikus jegyrendszert fejleszti a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Gazdaság

Súlyosan megbukott az unortodoxnak nevezett magyar gazdaságpolitika, részleges vagy valódi sikerei ellenére is – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy közgazdasági konferencián.

Az ipari termelői árak márciusában 2,4 százalékkal csökkentek 2014 azonos hónapjához képest. Ezen belül a belföldi értékesítés árai 3,4, az exportértékesítésé 1,8 százalékkal mérséklődtek márciusban.

A forint a héten végig felülről karcolta a 300-as határt az euróval szemben, a hétközi erősödés után csütörtökön délután 303 környékén járt a devizakereszt mutatója.

Olvasnivaló

Véget ért az Auto Shanghai, ahol nem egyszerűen új modelleket, sokkal inkább a közeli jövő vélhető trendjeit vonultatták fel a gyártók és beszállítók. A kínálatból szemezgettünk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink