Elemzések Autógyártási rekordra készül Csehország

Autógyártási rekordra készül Csehország

MTI | 2014.10.22 09:44

Autógyártási rekordra készül Csehország

Legalább 1,2 millió személygépkocsit gyárthatnak 2014-ben a csehek. Ez hat százalékkal nő a 2013-as mennyiség fölé - jelentette ki Martin Jahn, a cseh autóipari szövetség (SAP) elnöke egy prágai szakmai konferencián.

Hirdetés

Jahn szerint az idei első kilenc hónap eredményei egyértelműen azt jelzik, hogy a cseh autóipar és az autópiac is gyorsabban fog növekedni, mint az európai piac.

Az eddigi rekordot a 2011-es év tartja, amikor a cseh autógyárak összesen 1,195 millió személygépkocsit gyártottak. "A tendencia pozitív, és minden jel szerint a jövő évben is folytatódni fog" - vélekedett Jahn.

Hozzátette: a Skoda Auto és a kiskocsikat gyártó TPCA (Toyota, Peugeot, Citroen) is a jövő évben új modelleket vezetnek be, amelyek iránt nagy kereslet mutatkozik. A Skoda piacra dobja az új Fabia, valamint a Superb modelleket. A TPCA az idén vezeti be a termelésbe az új kiskocsi modelleket, s jövőre teljes kapacitással gyártani fog.

Az idei első kilenc hónapban Csehországban 12,2 százalékkal emelkedett az autógyártás a tavalyi évhez viszonyítva. Ez 936 151 személygépkocsit jelent. Ennek 60 százalékát a Skoda, 25 százalékát a Hyundai és 15 százalékát a TPCA adja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink