Beszállítók Újabb díjat kapott a Knorr-Bremse

Újabb díjat kapott a Knorr-Bremse

autopro.hu | 2015.11.09 14:38

Újabb díjat kapott a Knorr-Bremse

A globális piacvezető fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft november elején elnyerte a 2015. Évi Dél-Alföldi Innovációs Díjat saját fejlesztésű haszonjárművek szintszabályozó rendszerébe épülő, négy csatornás mechatronikus moduljával. A pályázatot a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökséggel közösen az MTA Szegedi Akadémiai Bizottságának szakmai közreműködésével hirdette meg. A pályázat célja olyan jelentősebb szellemi alkotás és azon alapuló termék elismerése volt, ami a Dél-Alföldi Régióban jött létre.

Hirdetés

Az elbírálás során fontos szempont volt, hogy a Dél-Alföldi régióban egy magyar fejlesztőcsoportnak egy olyan innovatív, szabadalmazott terméket sikerült létrehoznia, ami gazdasági szempontból is sikeresnek mondható, hiszen a 3 éve szériában gyártott termék eladott darabszáma folyamatosan növekszik és gyártása jelenleg is 16 embernek biztosít munkát, ami az előrejelzéseket tekintve a tervezett kapacitásbővítésnek köszönhetően csak növekedni fog; valamint a termék beszállítói köre is főként magyar beszállítókból áll. A Knorr-Bremse terméke így nagyban hozzájárul a Dél-Alföldi Régió gazdasági sikerességéhez.

A Knorr-Bremse olyan kreatív rendszereket fejleszt haszongépjárművekhez világszerte, amik a nemzetközi szakmai élet elismerését is kivívják. Tavaly a cégcsoport a 2015. évi Pótkocsi Innovációs Díjat nyerte el Hannoverben az IAA Haszonjármű kiállításon iTAP (Intelligens Trailer Hozzáférési Ponttal) rendszerének Fleet Remote funkciójával.

Fotó: Dusha Béla

Kiemelt Partnereink